Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Susret s književnikom Želimirom Hercigonjom u OŠ Stjepana Radića

Objavljeno prije

Foto: Ivana Čarapina/OŠ Stjepana Radića

Foto: Ivana Čarapina/OŠ Stjepana Radića

U utorak, 7. studenoga 2017. u školskoj knjižnici OŠ Stjepana Radića održan je susret za učenike od 3. do 6.  razreda s književnikom Želimirom Hercigonjom. Opušten i šarmantan, dobro raspoložen i pomalo nepredvidiv, jedan od omiljenih dječjih pisaca, odmah je na početku susreta  spontanim, neposrednim i zaigranim pristupom, osvojio svoju mladu publiku te izrazio radost što dolazi u Metković i u našu školu.

Sveznalica 7400xXpx

Čitajući ulomke iz romana Tajni leksikon, Hercigonja je u svom prepoznatljivom i luckastom stilu, izmamio osmjehe naših učenika koji su prepoznali da ispred njih stoji izvrstan pisac s velikom ljubavi prema djeci i mladima, a njegovih je čak 5 knjiga uvršteno na popis osnovnoškolske lektire, koje djeca vrlo rado čitaju jer su često prožete humorom i tematski bliski dječjem i tinejdžerskom svijetu. Djeca su već na početku druženja prepoznala Hercigonjevu energiju pa se nisu susprezala dizati ručice i postavljati  pitanja koja su  bila raznolika; od onih klasičnih – kada i kako je počela pisati te gdje pronalazi teme pa sve do onih neobičnijih i osobnijih.

Cijeli događaj, kako je bilo i za očekivati, pratile su salve smijeha i vedro ozračje. Jedan od upečatljivijih trenutaka svakako je bio telefonski poziv koji je književnik uputio još jednoj poznatoj književnici za djecu, Sanji Pilić. Na veliko iznenađenje nazočnih, djeca su imali priliku osim susreta s jednim, telefonski porazgovarati s  drugim omiljenim književnikom.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Na kraju susreta, za dugo i lijepo sjećanje, mnogobrojni su učenici željeli fotoaparatom ovjekovječiti susret s ovim posebnim gostom, a mobitelom se napravio i poneki selfie.

Malo je reći da je Hercigonja oduševio. Da je susret ostavio snažan dojam na naše učenike, govori i činjenica da su jutro poslije susreta nagrnuli u školsku knjižnicu i tražili knjige ovoga autora. Knjižničarka Ivana nije skrivala zadovoljstvo ovim književnim susretom koji je ispunio sva očekivanja jer je djelovao kao snažan poticaj da naši učenici još više čitaju. – Najstalnija  kulturno-javna djelatnost školske knjižnice su književni susreti, koji su vrlo korisni događaji jer približavaju djeci knjigu kroz razgovor s njezinim autorom. Upoznajući autora, učenik upoznaje pozadinu samog djela i proces književnog stvaralaštva. Za sve one koji uživaju čitati i vole knjigu, susret s književnikom prava je senzacija i neponovljiv doživljaj – istaknula je knjižničarka Ivana Čarapina koja uspješno već 15 godina organizira susrete s poznatim hrvatskim književnicima u suradnji s izdavačkom kućom Alfa i promotorom Lukom Majčicom.

Zahvaljujemo gospodinu Hercigonji na dolasku i druženju. Sada, kada smo imali priliku upoznati osobu koja stoji iza tridesetak popularnih dječjih knjiga, knjižničarka Ivana kreće u nabavku svih onih naslova koji nedostaju u fondu školske knjižnice. Živjeli pisci! Živio Želimir Hercigonja!

Fotogaleriju s književnoga susreta možete pogledati OVDJE.

Osnovna škola Stjepana Radića

DAROVI ZA UČENIKE NIŽIH RAZREDA

Sveti Nikola razveselio učenike u Osnovnoj školi Kula Norinska

Objavljeno prije

Na radost učenika nižih razreda,  Osnovnu školu Kula Norinska danas je posjetio Sveti Nikola, a djeca su ga dočekala radosno s pjesmicom.

U razgovoru je Sv. Nikola doznao da su djeca nekad bila dobra, a ponekad baš i ne. Svojim savjetima potaknuo ih je na činjenje dobrih djela, a njihovu je iskrenost nagradio darovima.

Sveznalica 7400xXpx

Ovom prilikom Općina Kula Norinska, na čelu s načelnikom Nikolom Krstičevićem, čestita imendan svim Nikolinama, Nikolama, Nikama i Nikšama..

Donosimo nekoliko fotografija.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije