Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

UDRUGA LEPTIRIĆI I OŠ STJEPANA RADIĆA

Leptirići s osnovnoškolcima obilježili Svjetski dan cerebralne paralize

Objavljeno prije

IMG-20181005-WA0071

Povodom obilježavanja Svjetskog dana cerebralne paralize, Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići u Kabinetu za terapije organizirala je edukativnu radionicu Naučimo više o cerebralnoj paralizi čiji je cilj bio podizanje svijesti o kvaliteti života osoba s cerebralnom paralizom.

Leptirići već sedmu godinu za redom aktivno sudjeluju u obilježavanju Svjetskog dana cerebralne paralize ovaj put zajedno sa 65 zemalja svijeta.
Veliko hvala našim terapetkinjama Ireni Obradović, Miri kaleb i Sanji Jurinović, učenicima 3A, 3B, 3C i posebnog razrednog odjeljenja Osnovne škole Stjepana Radića Metković, te učiteljicama Josipi Đerek, Ivoni Vuica, Anji Batinović i Antoneli Markotić. Hvala na pomoći i podršci našim pomoćnicama u nastavi, slastičarni Marlena i rođendaonici Ham-ham.

Cerebralna paraliza najčešći je tjelesni invaliditet u dijetinjstvu. Više od 17 milijuna osoba s cerebralnom paralizom živi diljem svijeta, a podupire ih 350 milijuna obitelji, prijatelja i članova organizacija, ali unatoč tome i dalje su nevidljive u mnogim zemljama svijeta. I dalje se susreću s diskriminacijom i neprihvaćanjem šire zajednice zajedno sa svojim obiteljima. Ne treba osuđivati ljude zbog neznanja, stoga globalni pokret Svjetskog dana cerebralne paralize nastoji podizati javnu svijest kako osobe s cerebralnom paralizom nebi zaostajale u borbi za svoja prava.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Tekst/foto: udrugaleptirici.hr

GABELA

Dvije osobe privedene, uzgajali canabis u plasteniku

Objavljeno prije

U četvrtak, 13.10.2022. godine, djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ lišili su slobode dvije osobe iz Gabele, I.R .(1980) i N.R.(1980), zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, javio je Čaportal.

Naime, temeljem pismene Naredbe Općinskog suda Čapljina izvršen je pretres plastenika u Gabeli, na zemlji u vlasništvu I. R., kojom prilikom je pronađeno ukupno 15 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Canabis, visine 2,40 m.

Osobe su zadržane radi kriminalističke obrade, a o svemu je upoznat tužitelj, navodi se u informaciji MUP-a HNŽ.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije