Ostanimo u kontaktu

UDRUGA LEPTIRIĆI I OŠ STJEPANA RADIĆA

Leptirići s osnovnoškolcima obilježili Svjetski dan cerebralne paralize

Objavljeno prije

IMG-20181005-WA0071

Povodom obilježavanja Svjetskog dana cerebralne paralize, Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići u Kabinetu za terapije organizirala je edukativnu radionicu Naučimo više o cerebralnoj paralizi čiji je cilj bio podizanje svijesti o kvaliteti života osoba s cerebralnom paralizom.

Leptirići već sedmu godinu za redom aktivno sudjeluju u obilježavanju Svjetskog dana cerebralne paralize ovaj put zajedno sa 65 zemalja svijeta.
Veliko hvala našim terapetkinjama Ireni Obradović, Miri kaleb i Sanji Jurinović, učenicima 3A, 3B, 3C i posebnog razrednog odjeljenja Osnovne škole Stjepana Radića Metković, te učiteljicama Josipi Đerek, Ivoni Vuica, Anji Batinović i Antoneli Markotić. Hvala na pomoći i podršci našim pomoćnicama u nastavi, slastičarni Marlena i rođendaonici Ham-ham.

Cerebralna paraliza najčešći je tjelesni invaliditet u dijetinjstvu. Više od 17 milijuna osoba s cerebralnom paralizom živi diljem svijeta, a podupire ih 350 milijuna obitelji, prijatelja i članova organizacija, ali unatoč tome i dalje su nevidljive u mnogim zemljama svijeta. I dalje se susreću s diskriminacijom i neprihvaćanjem šire zajednice zajedno sa svojim obiteljima. Ne treba osuđivati ljude zbog neznanja, stoga globalni pokret Svjetskog dana cerebralne paralize nastoji podizati javnu svijest kako osobe s cerebralnom paralizom nebi zaostajale u borbi za svoja prava.

Tekst/foto: udrugaleptirici.hr

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije