Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

UDRUGA 'OTAC ANTE GABRIĆ'

Održane aktivnosti u sklopu programa ‘Kako su živjeli naši stari’

Objavljeno prije

Kako su živjeli naši stari, Foto - Udruga 'Otac Ante Gabrić' - Facebook (12)

U okviru Projekta izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2017./2018. Kako su živjeli naši stari održan je niz aktivnosti na temu izrade narodnih nošnji i drugih rukotvorina, pripreme tradicionalnih neretvanskih jela te pjevanja starih neretvanskih napjeva.

Tako su učenici 3.c razreda OŠ Don Mihovila Pavlinovića sa svojom učiteljicom Tonćikom Popović u prostorijama udruge predstavili malu kuharicu Neretvanski jelovnici izgubljenog vremena, kojom su pokušali taj dio baštine otrgnuti od zaborava. Stariji su sa zanimanjem slušali zapisane recepte, a potom su djeci pričali o jelima iz njihovog djetinjstva.

Učenici 2.b razreda OŠ Stjepana Radića s učiteljicom Ivonom Vuicom prisjetili su se sa starijima kako su se izrađivale lutke od vune, što je bila tema i narednih radionica pa se uz malo mašte napravila i Mara Neretvanka. U veselom ozračju uz Divnu Dragović zapjevale su se stare neretvanske pjesme.

Tekst/Foto: Udruga Otac Ante Gabrić / Facebook

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije