Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

UDRUGA 'OTAC ANTE GABRIĆ'

Održane aktivnosti u sklopu programa ‘Kako su živjeli naši stari’

Objavljeno prije

Kako su živjeli naši stari, Foto - Udruga 'Otac Ante Gabrić' - Facebook (12)

U okviru Projekta izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2017./2018. Kako su živjeli naši stari održan je niz aktivnosti na temu izrade narodnih nošnji i drugih rukotvorina, pripreme tradicionalnih neretvanskih jela te pjevanja starih neretvanskih napjeva.

Sveznalica 7400xXpx

Tako su učenici 3.c razreda OŠ Don Mihovila Pavlinovića sa svojom učiteljicom Tonćikom Popović u prostorijama udruge predstavili malu kuharicu Neretvanski jelovnici izgubljenog vremena, kojom su pokušali taj dio baštine otrgnuti od zaborava. Stariji su sa zanimanjem slušali zapisane recepte, a potom su djeci pričali o jelima iz njihovog djetinjstva.

Učenici 2.b razreda OŠ Stjepana Radića s učiteljicom Ivonom Vuicom prisjetili su se sa starijima kako su se izrađivale lutke od vune, što je bila tema i narednih radionica pa se uz malo mašte napravila i Mara Neretvanka. U veselom ozračju uz Divnu Dragović zapjevale su se stare neretvanske pjesme.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Tekst/Foto: Udruga Otac Ante Gabrić / Facebook

GABELA

Dvije osobe privedene, uzgajali canabis u plasteniku

Objavljeno prije

U četvrtak, 13.10.2022. godine, djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ lišili su slobode dvije osobe iz Gabele, I.R .(1980) i N.R.(1980), zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, javio je Čaportal.

Naime, temeljem pismene Naredbe Općinskog suda Čapljina izvršen je pretres plastenika u Gabeli, na zemlji u vlasništvu I. R., kojom prilikom je pronađeno ukupno 15 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Canabis, visine 2,40 m.

Sveznalica 7400xXpx

Osobe su zadržane radi kriminalističke obrade, a o svemu je upoznat tužitelj, navodi se u informaciji MUP-a HNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije