Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

HRVATSKA PREMIJERA

Festival bosanskog humora u Metkoviću

Objavljeno prije

Hrvatska premijera bosansko-hercegovačkih predstava “Ja, mahalac”, “Recept za bolji život”, “Cosa nostra” i “Ja, mahaluša” održati će se kroz Festival bosanskog humora u Gradskom kulturnom središtu Metković. Osim u Metkoviću, festival će se održati i u Zadru i Splitu.

mahalac-maca

PROGRAM FESTIVALA:

JA, MAHALAC
Cabaret, četvrtak, 03. listopad 2013. u 20.00 sati

Udruženje FILTER  & Kamerni teatar 55 – Sarajevo, BIH
Tekst: Indira Kučuk-Sorguč
Režija: Mirela Trepanić
Igra: Dragan Marinković – Maca
Klavirska pratnja: Negra Čičić

Komedija „Ja, mahalac“ je najveći kazališni hit u Bosni i Hercegovini. Od premijere 4. svibnja 2013.  do danas odigrana je 50 puta pred oko 40 000 posjetitelja i stekla je ogromne simpatije gdje god je igrana. Samo u Sarajevu igrana je 10 puta i to 3 puta u velikoj dvorani BKC-a pred 3.000 posjetitelja.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Radi se o komediji o muško-ženskim odnosima koja na provokativan i duhovit način kritizira današnje pomodarstvo, primitivizam, snobizam, pohlepu za materijalnim dobrima i u formi pripovIjedanja uz muziku na zabavno-poučan način publiku proziva, opominje i nasmijava.  Nosilac glavne uloge je   poznati glumac i šoumen Dragan Marinković Maca.

 

Sveznalica 7400xXpx

RECEPT ZA BOLJI ŽIVOT
Komedija, petak, 18. listopad 2013. u 20.00 sati

Teatarska trupa LIBERTIN i CZK Sarajevo, BIH
Igraju: Emir Fejzić i Adnan Goro

Mladi sarajevski glumci Emir Fejzić i Adnan Goro prave svoje prve velike korake na daskama koje život znače. Njihova autorska predstava “Recept za bolji život” u kratkom vremenu postala je pravi hit. Riječ je o urnebesnoj komediji, receptu protiv svih briga i problema koji nas okružuju.
Komediju “Recept za bolji život” prvi put su odigrali krajem 2011. godine. Oduševljena publika tražila je ponovno izvođenje i do sada je komad na desetke puta prikazan u Sarajevu, a gostovali su diljem regije gdje su postali pravi hit uz salve smijeha i zadovoljne publike.

 

COSA NOSTRA
Komedija, četvrtak 12. prosinca 2013. u 20.00 sati

Umjetnička grupa Satya – Sarajevo BIH
Igraju: Minka Muftić, Elma Ahmetović
Režija: Mirela Trepanić

“Cosa nostra” je duhovita priča o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene Gabrijele i Marlene u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem. Ovo je komedija o ženama, nevjernim muškarcima, strategijama, igrama na sreću, prijateljstvu i brdu para! U predstavi igraju prvakinja Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, Minka Muftić, široj javnosti poznata po ulogama iz brojnih TV i filmskih projekata i Elma Ahmetović,mlada glumica Pozorišta mladih. Scenografiju za predstavu potpisuje Marijela Margeta – Hašimbegović koja dugi niz godina dizajnira scenografiju i kostime za predstave Narodnog pozorišta Sarajevo i brojne TV serije. Suradnica za dramaturgiju i režiju je diplomirana rediteljica Mirela Trepanić, poznata po režiji najpopularnije i najgledanije komedije u BiH”Ja, mahaluša.”

 

JA, MAHALUŠA
Cabaret, četvrtak 21. studeni 2013. u 20.00 sati

Udruženje FILTER & Kamerni teatar 55 – Sarajevo, BIH
Tekst: Indira Kučuk – Sorguč
Režija: Mirela Trepanić
Igraju: Nela Đenisijević, Nenad Tešić i ansambl „Cabare“

Prva originalna BH cabaret predstava ˝Ja, mahaluša˝ u prošloj godini dostigla je svoj potpuni vrhunac u svakom pogledu. Naime, ovaj muzičko-scenski performans koji je rađen prema istoimenom djelu spisateljice Indire Kučuk-Sorguč do sada je pogledalo čak 50.000 ljudi, a poseban rekord zabilježen je na Festivalu Baščaršijske noći kada je ansambl predstave briljirao pred čak dvije i po tisuće ljubitelja ovakve vrste teatarskog izričaja.U cijelom ovom projektu, bolje rečeno svojevrsnom fenomenu BH kulturne scene koji donosi spoj naracije, muzike, pokreta i plesa, pune ruke posla imali su glumci Nela Đenisijević i Nenad Tešić koji su punih deset mjeseci 2012. godine skupa sa Ansamblom Cabaret proveli na daskama koje život znače širom BiH. ˝

Ulaznice za sve predstave festivala mogu se kupiti na blagajni Gradskog kulturnog središta po cijeni od 40 kuna.

U ORGANIZACIJI GRADSKE KNJIŽNICE METKOVIĆ

U Metkoviću održan književni susret s Julijanom Matanović i Pavlom Pavličićem

Objavljeno prije

U organizaciji Gradske knjižnice Metković sinoć je u Gradskome kulturnom središtu održan književni susret s Julijanom Matanović i Pavlom Pavličićem, poznatim hrvatskim književnim parom.

U razgovoru s ravnateljicom Gradske knjižnice Metković Vesnom Vidović govorili su o knjigama i pisanju, o prijateljstvu, životnim osloncima, književnosti i vječitim pitanjima koja su iznimnim književnim talentom obrađena u njihovom bogatom opusu.

Julijana Matanović, hrvatska je književnica koju osjećamo kao prijateljicu, a njezinu knjigu kao sigurno utočište. I kao spoznaju koliko je život lijep unatoč životnim preprekama.Već od prve knjige tematiziranje literature stalno je mjesto proze Julijane Matanović. Prepliće književno-znanstveni i beletristički stil, koristi intertekstualne i metafikcijske postupke, a kao polazišta nerijetko koristi autobiografske elemente i građu s kojom radi kao sveučilišna profesorica književnosti.

Pavao Pavličić, hrvatski je književnik u čijem bogatom proznom opus čitamo fantastične trilere, napete krimiće kojih se radnja odvija u poznatom nam prostoru. Kroz svoje romane pisao je i o pitanjima umjetničke originalnosti i autorstava, o ispreplitanju umjetnosti i zbilje, dobra i zla, zaborava i pamćenja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije