Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

KOMEDIJA

Hrvatska premijera dugo očekivanog sarajevskog hita “Ja mahaluša”

Objavljeno prije

jamahalusa

Počela je prodaja ulaznica za zadnju predstavu Festivala bosanskog humora – sarajevski hit JA, MAHALUŠA – originalni BH cabare koji gostuje u GKS-u Metković u četvrtak 21. studenog s početkom u 20 sati.

Nakon iznimnog uspjeha festivalskih predstava započetih najnovijim mahalskim hitom JA, MAHALAC uz prepune dvorane i zadovoljnu publiku – šlag na kraju torte festivala zasigurno će biti komedija JA, MAHALUŠA za koju od prvih najava vlada veliki interes publike.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

JA ,MAHALUŠA – (bosanski SEX I GRAD) največi kazališni hit u BIH U 2012. godini

Udruženje za afirmaciju kulturnih vrijednosti FILTER je producent najvećeg i najpopularnijeg nezavisnog kazališnog projekta koji je na velika vrata uspio afirmirati cabaret i ustanoviti u BiH muzički teatar kao samosvojni teatarski žanr.

Prema uspjesima tri dijela knjige MAHALUŠA – najvećeg BIH bestselera kojeg zovu još i bosanski Sex i grad, nastala je i predstava „Ja, mahaluša“, koja, kao i knjige bilježe nezapamćen uspjeh. Indira Kučuk-Sorguč ispisuje duhovite i surove iskrene priče o ljubavnim zgodama i nezgodama Bosanaca i Bosanki. Svaka priča obrađuje jedan autentični fenomen iz svakodnevnice muškaraca i žena koji su u potrazi za najtraženijom stvari na svijetu – ljubavi. Sočni dijalozi, živopisne slike, jezik ulice a ne uličarski, žargon te zafrkantske situacije zajednički su elementi za svaku priču.

Prva originalna BH cabaret predstava „JA, MAHALUŠA“ dosada je imala preko stotinu izvođenja pred oko 50.000 posjetilaca što je rekordna posjeta u nepunih godinu i po dana izvođenja. Samo na „Baščaršijskim noćima“ 2500 gledatelja je pratilo ovu predstavu što nijedna pozorišna trupa nije doživjela na ovoj manifestaciji. Od toga, 36 izvedbi realizirano je u Sarajevu a 38 u BiH i regiji. Svaka predstava je igrana pred punim dvoranama i protagonisti su nagrađeni ovacijama i istinskim oduševljenjem.

Za ovu komediju o muško-ženskim odnosima traži se karta više jer nudi originalnu zabavu kroz jedinstven bosanski humor, lucidan tekst, osmišljen izbor muzike, pokret i plesne tačke.

ULAZNICE za MAHALUŠU možete kupiti u GKS-u Metković po cijeni od 40 kuna.
BROJ ULAZNICA JE OGRANIČEN – STOGA POŽURITE PO SVOJE ULAZNICE.

Nastavi čitati
Dodajte komentar

You must be logged in to post a comment Login

Objavite komentar

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije