Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

REGIONALNO RAGBI 7 PRVENSTVO ADRIA SEVENS

RK Makarska Rivijera pobjednik prvog kola

Objavljeno prije

Adria Sevens ragbi

Na pomoćnom igralištu NK Neretve u Metkoviću, odigrane su utakmice prvog kola Adria Sevens Regionalnog ragbi 7 prvenstva na kojemu je sudjelovalo šest momčadi, a među njima i novoosnovani RK Neretva Rugby nastao spajanjem RK Metković i RK Ploče.

Sveznalica 7400xXpx

Najuspješnija momčad prvoga kola bio je RK Makarska Rivijera koja je u finalnom susretu s 19:5 savladala RK Herceg iz Mostara.

Rezultati u prednatjecanju:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Makarska Rivijera-Arsenal (Tivat, CG) 19:7

Cetinje (CG)-Neretva Ragby  14:10

Herceg-Arsenal  26:10

Invictus (Dubrovnik)-Neretva Ragby 12:5

Makarska Rivijera-Herceg 17:17

Invictus-Cetinje 24:7

Poluzavršnica:

Herceg-Cetinje 12:10

Makarska Rivijera-Invictus 33:7

Za 5/6 mjesto: Arsenal-Neretva Ragby 17:10

Za 3/4 mjesto: Invictus-Cetinje 26:15

Za 1/2 mjesto: Makarska Rivijera-Herceg 19:5

Sudila je sutkinja Petra Drušković iz Lumbarde.

Pero Jakić

DOM ZA ODRASLE OSOBE I REHABILITACIJU METKOVIĆ

Održan sastanak na temu nadogradnje zgrade te proširenja smještajnih kapaciteta

Objavljeno prije

Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković posjetili su tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš, saborski zastupnik Ivan Ćelić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

S ravnateljicom Doma Vjekoslavom Soldo održali su sastanak na kojem su razgovarali o nadogradnji zgrade Doma te proširenju smještajnih kapaciteta.

Sveznalica 7400xXpx

Naime, Dom u Metkoviću jedina je ustanova u vlasništvu RH na ovom području za smještaj odraslih osoba s invaliditetom te starijih i teško bolesnih osoba. Za obje kategorije postoji lista čekanja s velikim brojem zahtjeva za smještaj. Postojeći kapacitet za smještaj odraslih osoba s invaliditetom je 20, a za starije i teško bolesne osobe 36 korisnika.

Na sastanku je istaknuto kako bi se nadogradnjom zgrade Doma Metković povećali smještajni kapaciteti za 40 korisnika, odnosno za 30 mjesta za starije pokretne i teže pokretne osobe te 10 mjesta za osobe s invaliditetom. Također, u okviru smještajnih kapaciteta za osobe s invaliditetom osigurala bi se dva mjesta za privremeni smještaj koji bi mogli koristiti roditelji koji imaju status roditelja njegovatelja za vrijeme korištenja svog godišnjeg odmora ili u slučaju neke krizne situacije.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Inače, Dom Metković, osim usluge smještaja, pruža i socijalne usluge poludnevnog i cjelodnevnog boravka te uslugu psihosocijalne podrške djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije