Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

RAGBI 7

Ragbi klub Metković treći na turniru u Tešnju (BiH)

Objavljeno prije

Ragbi klub Metković

Ragbi klub Metković protekloga vikenda je sudjelovao na prijateljskom ragbi turniru u Tešnju (BiH) gdje je osvojio treće mjesto.

Sveznalica 7400xXpx

U nedjelju, 19. ožujka u Tešnju je održan prijateljski turnir u Ragbiju 7 na kojem su sudjelovale četiri ekipe; Tešanj I, Tešanj II, Derventa i Metković. Naši ragbijaši su turnir završili na trećem mjestu ispred Tešnja II, dok je turnir osvojila ekipa Dervente.

Uz dobru atmosferu i dobru organizaciju od strane domaćina, publika je mogla uživati u četiri atraktivne utakmice – istaknuli su naši ragbijaši te dodali da im je ovo natjecanje je poslužilo kao dobra priprema za turnir u Metkoviću koji se igra u narednu nedjelju, 26. ožujka.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ovom prilikom, naši ragbijaši, koji se zaista trude da ovaj sport zaživi i u Metkoviću, pozivaju sve ljubitelje sporta da u nedjelju dođu na igralište ONK Metkovića i podrže ih na Međunarodnom turniru gdje sudjeluju klubovi iz Hrvatske, BiH i Crne Gore!

DOM ZA ODRASLE OSOBE I REHABILITACIJU METKOVIĆ

Održan sastanak na temu nadogradnje zgrade te proširenja smještajnih kapaciteta

Objavljeno prije

Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković posjetili su tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš, saborski zastupnik Ivan Ćelić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

S ravnateljicom Doma Vjekoslavom Soldo održali su sastanak na kojem su razgovarali o nadogradnji zgrade Doma te proširenju smještajnih kapaciteta.

Sveznalica 7400xXpx

Naime, Dom u Metkoviću jedina je ustanova u vlasništvu RH na ovom području za smještaj odraslih osoba s invaliditetom te starijih i teško bolesnih osoba. Za obje kategorije postoji lista čekanja s velikim brojem zahtjeva za smještaj. Postojeći kapacitet za smještaj odraslih osoba s invaliditetom je 20, a za starije i teško bolesne osobe 36 korisnika.

Na sastanku je istaknuto kako bi se nadogradnjom zgrade Doma Metković povećali smještajni kapaciteti za 40 korisnika, odnosno za 30 mjesta za starije pokretne i teže pokretne osobe te 10 mjesta za osobe s invaliditetom. Također, u okviru smještajnih kapaciteta za osobe s invaliditetom osigurala bi se dva mjesta za privremeni smještaj koji bi mogli koristiti roditelji koji imaju status roditelja njegovatelja za vrijeme korištenja svog godišnjeg odmora ili u slučaju neke krizne situacije.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Inače, Dom Metković, osim usluge smještaja, pruža i socijalne usluge poludnevnog i cjelodnevnog boravka te uslugu psihosocijalne podrške djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije