Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

UVERTIRA PRED METKOVSKO IZDANJE TURNIRA

Ragbijaši Metkovića četvrti na međunarodnom turniru ‘Adria sevens 2017.’ u Pločama

Objavljeno prije

Ragbi klub Metković - Turnir Adria sevens 2017. Ploče

U nedjelju je u Pločama, na pomoćnom igralištu Jadrana, odigran Međunarodni ragbi turnir Adria sevens 2017. Uz domaćine, Ragbi klub Ploče, na turniru je nastupio i naš Ragbi klub Metković, te RK Invictus iz Dubrovnika, RK Herceg iz Mostara te RK Arsenal iz crnogorskog Tivta.

Sveznalica 7400xXpx

Sve momčadi su međusobno odigrale po četiri utakmice, a najuspješniji su bili mostarski ragbijaši RK Hercega koji su ostvarili sve četiri pobjede. RK Ploče je na drugom mjestu s tri pobjede, treći su ragbijaši dubrovačkog Invictusa, četvrti je Metković dok su posljednje mjesto zauzeli ragbijaši RK Tivta.

Donosimo rezultate:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Metković – Herceg 5:24,
Tivat – Ploče 22:10,
Invictus – Herceg 15:38,
Metković – Tivat 24:12,
Ploče – Invictus 31:0,
Herceg – Tivat 20:14,
Ploče – Metković 12:5,
Invictus – Tivat 17:14,
Ploče – Herceg 12:29,
Metković – Invictus 12:20.

Također, naše ragbijaše, sa istim suparnicima, možemo očekivati za dva tjedna i kod nas, kada se u nedjelju, 26. ožujka s početkom u 14:00 sati na igralištu ONK Metkovića igra Međunarodni ragbi turnir Adria sevens 2017. Metković.

DOM ZA ODRASLE OSOBE I REHABILITACIJU METKOVIĆ

Održan sastanak na temu nadogradnje zgrade te proširenja smještajnih kapaciteta

Objavljeno prije

Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković posjetili su tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš, saborski zastupnik Ivan Ćelić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

S ravnateljicom Doma Vjekoslavom Soldo održali su sastanak na kojem su razgovarali o nadogradnji zgrade Doma te proširenju smještajnih kapaciteta.

Sveznalica 7400xXpx

Naime, Dom u Metkoviću jedina je ustanova u vlasništvu RH na ovom području za smještaj odraslih osoba s invaliditetom te starijih i teško bolesnih osoba. Za obje kategorije postoji lista čekanja s velikim brojem zahtjeva za smještaj. Postojeći kapacitet za smještaj odraslih osoba s invaliditetom je 20, a za starije i teško bolesne osobe 36 korisnika.

Na sastanku je istaknuto kako bi se nadogradnjom zgrade Doma Metković povećali smještajni kapaciteti za 40 korisnika, odnosno za 30 mjesta za starije pokretne i teže pokretne osobe te 10 mjesta za osobe s invaliditetom. Također, u okviru smještajnih kapaciteta za osobe s invaliditetom osigurala bi se dva mjesta za privremeni smještaj koji bi mogli koristiti roditelji koji imaju status roditelja njegovatelja za vrijeme korištenja svog godišnjeg odmora ili u slučaju neke krizne situacije.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Inače, Dom Metković, osim usluge smještaja, pruža i socijalne usluge poludnevnog i cjelodnevnog boravka te uslugu psihosocijalne podrške djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije