Ostanimo u kontaktu

DRUGO GOSTOVANJE ZAREDOM

Može li NK Neretva do boda u Ivanbegovini?

Objavljeno prije

U subotu i u nedjelju na rasporedu su novi prvenstveni okršaji na trećeligaškom nogometnom jugu, a momčad Neretve po drugi put zaredom mora na gostovanje, u Ivanbegovinu, baš na blagdan sv.Mihovila osnosno u nedjelju.

Kamen je trenutačno peta momlad na ljestvici s 8 bodova, a Neretva trinaesta s četiri boda. Domaći sastav ima nekoliko kvalitetnih pojedinaca, ali ima ih i Neretva.

Očito je da su igrači Kamena za sada uspješniji, ali to ne znači da će se Neretva predati i prije početka utakmice. Konačno, vrijeme je da se momčad iz Metkovića probudi i da zaigra onako kako zapravo zna. Sigurni smo da su dosadašnji slabiji rezultati bili prolaznog karaktera i da će se Neretva vrlo brzo vratiti na pozicije koje i zaslužuje.

U svakom slučaju bod iz Ivanbegovine bio bi dobar plijen za Neretvu, a o tri da i ne govorimo.

Od neretvanskih klubova najbolje stoji Jadran LP (7. mjesto) sa sedam bodova, dok je Neretvanac s 3 boda posljednji. U županijskom derbiju Zmaj trenera Marija Svaguše dočekuje Neretvanca, a Jadran LP Uskoka, momčad koja je na 14. mjestu s 4 boda.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije