Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

USPJEŠNA SEZONA NERETVE

Razgovarali smo sa trenerom NK Neretva, Mariom Svagušom

Objavljeno prije

Pobjedom 1:0 u susretu s Kamenom prošle subote u Metkoviću, Neretva je s uspjehom okončala proteklu treće ligašku sezonu. Njezini igrači su posebno dobro odigrali u prvom dijelu prvenstva kada su sakupili i više bodova nego li se očekivalo. U drugom dijelu bilo je i nekoliko slabijih rezultata, a u završnici su momci trenera Svaguše pokazali i dokazali da mogu i znaju. Na kraju, sakupili su „okruglih“ 55 bodova što se već nekoliko sezona nije dogodilo, a imaju i pozitivnu gol razliku plus 14.

– Da, mi smo svoj cilj ostvarili, dospjeli smo među prvih pet momčadi na ljestvici, a drugi cilj nam je bio i osvajanje Kupa za područje DNŽ, i to ćemo, nadam se ostvariti sljedeće nedjelje u susretu s Jadranom iz Smokvice. Pitate me zašto nismo bili drugi pa vam mogu reći da smo pokušavali osnažiti momčad, ali nismo uspjeli. Osim toga imali smo dva kiksa, protiv, OSK-a i GOŠK-a, pa se i to odrazilo na konačan plasman.

Prvi dio bio nam je po rezultatima i igrama iznad očekivanja te smo taj dio okončali na trećem mjestu. Nismo uvijek imali kvalitetnu realizaciju pa nas je i to koštalo. U 17 kola postigli smo 19 golova, a morali smo više. Naš Ivan Buhač u drugom dijelu nije postigao niti jedan pogodak, dok ih je Marić postigao samo dva. Na svu sreću probudio se Luka Anković koji je dao svoj veliki obol našim rezultatima. Mi smo jedina momčad kojoj u 17 utakmica nije dosuđen niti jedan kazneni udarac, dok je u zadnjih pet kola protiv nas dosuđeno nekoliko, – rekao nam je trener Neretve Mario Svaguša.

Pitali smo ga je li i koliko je zadovoljan radom  uprave, i drugih subjekata, pa i sponzora.

– Znam da su igrači odradili svoj posao najbolje što su mogli te da su osvojili 55 bodova. U posljednjih 12-13 sezona postojala je stalna borba za opstanak, a bilo je i drugih problema. Držim da je ova sezona donijela važan pomak naprijed, a  još želimo osvojiti i županijski kup. Zadnjega je Neretva osvojila prije 19 godina pa smo u 1/16 finala igrali s Cibaliom u Vinkovcima i izgubili 4:3 (Svaguša je dao dva gola Cibaliji ), ali je to bio najveći uspjeh kluba u povijesti što se kup-natjecanja tiče, – kazuje nam Neretvin trener.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nije želio posebno isticati one pojedince koji su svojim stalno dobrim partijama iznijeli sezonu, ali je naglasio da su svoj veliki doprinos dali Edo Raguž, Petar Raguž, Rodin, Anković, Marić, Zovko, Miletić, Bruno Jelavić, te na vratima uvijek pouzdani Kozina, ali i svi s kojima je surađivao. Nije mala stvar ni spoznaja da je Neretva bila po rezultatima najbolja među pet prvoplasiranih klubova od kojih je uzela 15 bodova. Nažalost, polomila je „zube“ u susretima s klubovima iz donjeg dijela ljestvice.

Treba istaknuti i činjenicu da je, kako smo već napisali, Neretva ispunila svoje ciljeve, ali  i činjenicu da je cijeli pogon ove sezone za 30 posto bio „jeftiniji“ nego prethodne sezone.

Prijatelje nogometa sigurno zanima kako će Neretva izgledati sljedeće sezone u novom stupnju natjecanja (možda i u jedinstvenoj ligi ), ali ih zanima i hoće li mladi trener i dalje biti za kormilom .

– Svako, trebalo bi zadržati jezgru momčadi, a to, opet ovisi o upravi. Hoću li i dalje biti trener, ne znam. To ovisi o puno elemenata, – zaključio je Svaguša.

SEZONA 2021/2022.

Karate klub ‘Knez Domagoj’ uspješno završio još jednu natjecateljsku sezonu

Objavljeno prije

Nakon dvije godine neizvjesnosti  i zabrane natjecanja i treniranja zbog pandemije COVID 19, napokon smo dočekali jednu sezonu u kojoj su se organizirala natejecanja. Naš klub je sezonu odradio veoma uspješno. Odradili smo 10-tak natjecanja. U klubu smo veoma zadovoljni ovosezonskim rezultatima, posebno zbog okolnosti u kojima smo djelovali posljednje dvije godine, ističe Mijo Volarević te dodaje:

U ovoj sezoni imamo 80-tak osvojenih medalja, i zlatnih i srebrenih i brončanih..

Treba istaknuti da smo bili uspješni i na Državnom prvenstvu za ml. uzraste gdje je naš natjecatelj Matej Kljusurić osvojio 3 mjesto i brončanu medalju. Medalja je za poen izmakla Deanu Knežiću, Za medalju na državnom imale su meč i Erika Vasilj, Lucija Plećaš i Jelena Lazarević.

Naš natjecatelj Matej Kljusurić je svojom medaljom s Državnog prvenstva zaradio  priznanje Športske zajednice grada Metkovića za sebe i za klub.

Moram istaknuti da je ovu sezonu na svojim leđima najviše iznio trener Mladen Kolovrat. Tek u drugom dijelu sezone priskočio mu je trener Ante Bebić, a na samom kraju i trener Mijo Volarević.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Čestitamo svim natjecateljima i trenerima.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije