Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

SAMO DA DOĐE I TA SUBOTA

Nakon 13 sezona Metković je izborio put prema rukometnoj premijer ligi

Objavljeno prije

Sportska atmosfera koja vlada u Metkoviću donekle nas podsjeća na velike i slavne dane rukometnog sporta u gradu na Neretvi, bilo da se radi od kvalifikacijama za ulazak u Prvu saveznu ligu u Svetozarevu, ili o utakmicama koje su bile uvod u osvajanje Kupa EHF-a. Naravno da je sličnih događaja i proslava rukometnih uspjeha u Metkoviću bilo daleko više, a na nekima je znalo sudjelovati i po više tisuća prijatelja rukometa. A nakon silnih uspjeha došlo je do pada vrijednosti i rezultata klupskog rukometa, sve do prije dvije ili tri godine kada je nova uprava odlučila „vratiti rukomet kući“, ujediniti dva kluba i krenuti putem uspjeha.

Osvajanjem drugog mjesta u Prvoj HRL, južna skupina, Metković Mehanika stekla je pravo igranja kvalifikacija za ulazak u elitni razred hrvatskog rukometa. Već je na prvom koraku metkovski stroj za golove i bodove pobjedom u srazu s premijer ligašem Karlovcem (33:35) najavio spektakl u uzvratu u sportskoj dvorani u Metkoviću u subotu u 20 sati. U tom susretu Metković Mehanika kroji svoju buduću sudbinu s jasnim ciljem da dođe do pobjede pri čemu valja naglasiti da domaćin susreta ne smije primiti više od 34 gola , da sad ne kalkuliramo previše s brojkama, a posebno s domaćim porazom. Dakako, poraz ne dolazi u obzir, iako ni Karlovac nije neka ispod prosječna momčad.

– Prvi dio utakmice u Karlovcu odigrali smo odlično, ali u drugom dijelu obrana nam nije bila na razini potreba i zadaća. Ipak, pobijedili smo s dva razlike i stekli određeni kapital prije uzvrata. Ono što želim reći odnosi se svakako na činjenicu da se u subotu ni u kojem slučaju ne smijemo opustiti, te da moramo igrati kao da se igra samo jedna utakmica. Karlovac je kod kuće imao ulogu favorita, ali smo ih iznenadili. Neće se tako lako predati ni u Metkoviću.

Mi igramo utakmicu desetljeća i imamo priliku vratiti se nakon toliko vremena vratiti se u prvi razred hrvatskog rukometa. Odradili smo dobre pripreme, atmosfera u momčadi je vrlo dobra, znamo što želimo i nadam se da ćemo se na kraju uvelike radovati, – rekao je uspješni trener Filip Romić.

Načuli smo da se po svršetku utakmice planira „fešta“, ali detalje nismo doznali.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Najvažnije od svega svakako je odlučnost Arapovića, Marevića, Cvitanovića, Raguža, Vujnića, Bezera, Batinovića, Čuture, Ćužića i svih igrača Metković Mehanike da s novim uspjehom zaključe sezonu i ostvare , gotovo povijesni uspjeh, nakon toliko godina.

Grad Metković potrudio se renovirati (obnoviti) sportsku dvoranu i osigurati dio sredstava za natjecanje , kao i za ostale klubove u gradu.

Brojnim posjetiteljima subotnje rukometne predstave bilo bi posebno zadovoljstvo u gledalištu vidjeti brojne stvaratelje rukometnih uspjeha od 1963.do danas.

Stoga smo sigurni da će u gledalištu biti  i legendarni igrači ili treneri, Ljubo Rezić, Vlaho Lovrić, Mišo Veraja, nezaboravni Zdravko Vučičević, Jurica Volarević, Mojmir Majić, Mate Nikolić, Ilija Puljević, Ivan Šprlje, Vinko Jurković, Mirko Nikolac, kao i brojni zaslužnici za velebne rukometne uspjehe, poput Stipe Gabrića Jambe, Zdenka Dragovića i ostalih.

Jer, ne igraju se kvalifikacije za ulazak u vrhunski sportski razred svakog dana.

U subotu je nova prilika za iskazivanje socijalnog i sportskog zajedništva svih žitelji Metkovića i prijatelja rukometa , ali i  prilika za zahvalu svima koji su ostvarili sportske rezultate i klupske ciljeve, bez obzira na sve što se zbivalo u prošlosti.

Samo da dođe i ta subota, dan odluke, i dan povratka rukometa na veliku scenu.

FINALE ZA 3.HNL JUG

GOŠK Kaštela je po drugi put pobijedio ONK Metković i postao novi član 3.HNL jug

Objavljeno prije

Autor

Arhivska fotografija

GOŠK iz Kaštela od srijede je novi član 3.HNL jug, a nogometaši ONK Metković će i sljedeće sezone natjecati u istom stupnju kao i proteklih godina.

Kaštelani su u srijedu na svom terenu s 4:0 pobijedili Metković, a znamo da su s 4:1 bili bolji od Metkovaca i u nedjelju u Metkoviću u prvoj utakmici finala kvalifikacija.

Iako nema  potrebe ponavljati, ali ćemo ipak ponoviti, ONK Metković je sezonu završio 15.svibnja, a onda se moralo nastaviti vježbati, sve dok se konačno nije doznalo za početak kvalifikacija, koje su na startu u igri s Omladincem bile uspješne. Metković ni u Kaštelima nije bio kompletan, splasnuo je i optimizam nakon poraza u Metkoviću, ali je momčad trenera Plećaša pokazala karakter u svim nastupima tijekom sezone, pa i u kvalifikacijama. Možda će sljedeće sezone Metkovci biti bolje sreće, ali prije toga moraju po treći osvojiti naslov prvaka Županijske (ili kako će se već zvati) lige.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije