Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300

EUROPARLAMENTARNI IZBORI

Kandidatkinja HSS-a, Marijana Petir posjetila Metković

Objavljeno prije

DSC_0461

U sklopu kampanje za predstojeće izbore u Metkoviću je boravila kandidatkinja HSS-a za zastupnicu u EU parlamentu, Marijana Petir. Bivša saborska zastupnica i potpredsjednica te stranke, Marijana Petir poznata je i po čvrstim kršćanskim stavovima koje se ne stidi javno iskazati.

Upravo iz tog razloga Petir je odlučila posjetiti metkovske župe gdje je sa župnicima razgovarala o temeljnim načelima vjere, moralu i aktualnoj politici koja se danas sve više vodi protiv hrvatskog seljaka i tradicionalnih obiteljski vrijednosti. Tom prilikom je posjetila Župu Sv. Nikole, Župu i crkvu Gospe od Snijega u Vidu te Župu Sv. Ilije u Metkoviću.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Predizborni skup Hrvatske seljačke stranke, kojem su nazočili brojni članovi iz doline Neretve, održao se sinoć u Restoranu Adrija u Metkoviću.

Tom prilikom članstvu se, po prvi puta nakon Lokalnih izbora, obratio i predsjednik županijskog i metkovskog ogranka HSS-a, Stipo Gabrić Jambo. U uvodnom govoru Gabrić se nije suzdržavao kritika na račun aktualne gradske vlast i onog što su napravili u prvoj godini svog mandata. Između ostalog Gabrić im najviše zamjera jer su obustavili kompletan razvoj i izgradnju grada, jer su osiromašenom narodu uveli novi namet u obliku plaćanja parkinga, te što su podijelili deset otkaza djelatnicima u gradskoj upravi samo zato što su bili članovi HSS-a ili njegovi prijatelji.

RENT-A-CAR M 740

Marijana Petir u govoru se osvrnula na 110 godina postojanja HSS-a te njihova izvorna načela. Istaknula je kako je HSS uvijek disao za hrvatski narod, te kroz povijest jedini postavljao leđa za zaštitu nacionalnih interesa, pritom spomenuvši žrtvovanje hrvatskog velikana Stjepana Radića. Petir je tu povukla paralelu s današnjom politikom, kazavši kako i danas u modernoj Hrvatskoj ima onih koji bi uništili sve ono što je domoljubno, kršćansko, radišno i pošteno. Također je spomenula i alarmantan broj nezaposlenih, veliki broj broj obespravljenih i osiromašenih obitelji, te iz tog razloga pozvala članstvo da se legalnim i demokratskim metodama bore protiv toga, a način za to su upravo izbori.

– Imamo totalno pogrešan sustav koji ne podržava ono što je radišno, ono što proizvodi, ono što doprinosi, ono što plaća porez ovoj državi, nego se baš suprotno tomu podupiru krive i pogrešne vrijednosti – između ostalog kazala je Petir te pritom optužila aktualnu vlast da nije narodna, nego da se bavi unutarnjim problemima.

– Posao političara je štititi nacionalne interese, stoga ću se zalagati ne samo da ih zaštitimo nego da ih i stavimo u funkciju kako bi se otvorila nova radna mjesta. Trebate znati da je, za razliku od Hrvatske, EU prepoznala i cijeni poljoprivrednu politiku o čemu dovoljno govori činjenica da 40 posto proračuna Europska unija izdvaja upravo za poljoprivredu. Ono što je važno istaknuti je da niti jedan od sadašnjih EU zastupnika nije član Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj Europskog parlamenta, koji je najvažniji i najbogatiji Odbor. Ja ću biti članica upravo tog Odbora, jer znam kako teško hrvatski seljak živi i želim mu pomoći, – navela je Petir.

– Zbog toga što sam kroz svoj javni politički život do sada pokazala da sam vjerodostojna, da sam beskompromisna, da sam u stanju ostati i sjediti sama za stolom i jedina glasati protiv loših zakona ako smatram da je to ispravno. Upravo iz tih razloga, ovdje, večeras, kao vaša potpredsjednica tražim vaš glas, jer vi znate da ja znam zaštititi interese vas, interese hrvatskog naroda i naše domovine – na kraju je istaknula Petir te pozvala članstvo da na izbornom listiću zaokruže broj 5 ispred njenog imena, koje se nalazi na koalicijskoj listi (HDZ-HSS-HSP AS-BUZ-HDS-ZDS) broj 6.

Na kraju skupa za govornicu je izašao i Smiljan Batinović, predsjednik udruge Žrtve azbesta, koji je Petir zahvalio na svemu što je učinila za njih. Kazao je, kada su im svi okrenuli leđa Marijana Petir i Stipe Gabrić Jambo su bili tu. Batinović se također zahvalio i Stipi Gabriću jer je oboljelima u teškim trenutcima osiguravao prijevoz do Zagreba i drugu potrebnu pomoć.

U dvodnevnom boravku Petir je također posjetila i Arheološki muzej Narona u Vidu, te UOSI Prijatelj. Nakon upoznavanja sa radom UOSI Prijatelj, za uspomenu u ime svih članova Udruge, voditelj Ante Puljević Marijanu je, na njeno veliko zadovoljstvo, darovao šoljicom s otisnutim predizbornim letkom, koju su sami izradili.

Posjet Marijane Petir popratite u kratkoj fotogaleriji.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije