Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

GO SDP METKOVIĆ

Socijaldemokrati obilježili Dan borbe nad fašizmom i Dan Europe

Objavljeno prije

sdp-dpnf-4

Na jučerašnji dan, 9. svibnja 1945. godine Njemačka je potpisala bezuvjetnu kapitulaciju u Drugom svjetskom ratu, u kojem je živote izgubilo više od 50 milijuna ljudi. Iako je rat službeno završen tek nekoliko mjeseci kasnije, kapitulacijom carskog Japana, u svim zemljama Europe 9. svibanj se obilježava kao Dan pobjede nad fašizmom.

– Dan pobjede je jedan od najznačajnijih praznika u europskom kalendaru, a s obzirom da označava prijelomni trenutak u kojem je i definiran budući izgled Europe, ovaj dan se ujedno obilježava i kao Dan Europe. Nakon razaranja u Drugom svjetskom ratu svijet je krenuo u obnavljanje i stvaranje zajedničkih institucija, pa tako i Europa. Obilježavanje Dana Europe i Dana pobjede nad fašizmom postaje sve značajniji datum pogotovo zbog rastućeg neonacizma, netolerancije, rasizma, isključivosti, homofobije i euroskepticizma koji počinju bujati u vrijeme gospodarskih kriza, – ističu iz GO SDP Metković.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U povodu 9. svibnja, Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom i Dana Europe predstavnici Gradske organizacije SDP-a Metković položili su vijenac na spomenik poginulima u borbi protiv fašizma u drugom svjetskom ratu.

GO SDP METKOVIĆ čestita svim stanovnicima doline Neretve sretan Dan Europe.

GALA HOME 740px

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije