Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

SELEKCIJA DALMACIJE ZA 2001. GODIŠTE

Martin Novoselac: ‘Olić, Mandžukić i Modrić su počeli u malim klubovima, a pogledajte ih sada’

Objavljeno prije

nogomet-komin-1

Hrvatski nogometni Savez i nogometni Savez Dubrovačko-neretvanske županije, uz suorganizatora NK Gusar, organizirali su u Kominu završnu selekciju Dalmacije za 2001. godište. Nastupile su četiri momčadi: selekcija Dubrovačko-neretvanske županije, Splitsko-Dalmatinske županije, Šibensko-kninske županije i Zadarske županije. U prvoj utakmici selekcija Splitsko-dalmatinske županije pobijedila je svoje vršnjake iz Šibensko-kninske županije 2:1, a u drugom susretu selekcija Dubrovačko-neretvanske županije poražena je 3:2 od selekcije Zadarske županije. Sve utakmice pratio je glavni instruktor HNS-a, Martin Novoselac i područni instruktor središta Split, Ivan Gudelj. Instruktori HNS odabrat će najbolje igrače iz ove četiri selekcije te će biti priključeni Selekciji nogometnog središta Split.

nogomet-komin-3

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nakon odigranih utakmica u prostorijama NK Gusara održan je sastanak s nogometnim instruktorima koji su vodili navedene selekcije te su ih Martin Novoselac i Ivan Gudelj upoznali sa svim novostima koje HNS planira uvesti u radu s mlađim kategorijama.

– Zahvaljujem se svima na ovoj organizaciji. Uz potporu vašeg nogometnog Saveza uspjeli smo ovdje u Kominu održati selekciju Dalmacije za 2001. godište. Moram pohvaliti organizatora, teren je bio izvrstan i cijeli ovaj objekt NK Gusara je zaista za svaku pohvalu. Ovakva vrsta selekcije održava se dva puta godišnje. Završni turnir održat će se u Velikoj gdje će sudjelovati svih pet nacionalnih nogometnih središta. HNS ima puno planova u narednom razdoblju, a cilj nam je što više raditi s djecom. Moram naglasiti da smo u ovoj selekciji vidjeli jako puno talentirane djece, – rekao je Ivan Gudelj.

GALA HOME 740px

Nakon njega okupljenima se obratio Martin Novoselac koji je naglasio važnost osnivanja nacionalnih kampova.

– Ovo mi je prvi put da sam u Kominu i veliko mi je zadovoljstvo što sam prisustvovao ovom događaju. Pokazalo se da na ovom području ima puno talentirane djece, međutim, važan je pravilan rad s djecom. Malo tko zna da je u vrijeme dok je izbornik A reprezentacije bio Slaven Bilić od 39 igrača, njih čak 37 prošlo kroz selekcije HNS-a, to je podatak koji UEFA stalno ističe i rijetke su reprezentacije koje se s time mogu pohvaliti. Ivica Olić, Marijo Mandžukić, Luka Modrić, svi oni su počeli s nogometom u malim klubovima, a pogledajte ih gdje su sada. Vidjeli smo da se na razini Hrvatske jako loše radi s djecom 2002. i 2003. godište i zato nam je loša selekcija u tim uzrastima. Treneri s njima rade seniorske treninge, a to je jako loše. Zbog toga nam trebaju nacionalni kampovi. Imamo pilot projekt u Osijeku koji se pokazao izvanrednim. Cilj nam je nacionalne kampove staviti u manje sredine gdje je veći interes i da se s tom djecom pravilno radi. Tako ćemo prije otkrivati mlade talente koji će dogurati do reprezentacije. Zahvaljujem se domaćinu NK Gusaru na odličnoj organizaciji, prvi put sam tu, ali moram pohvaliti cijeli ovaj kompleks koji mi se svidio, – kazao je Martin Novoselac.

Predsjednik Nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije, Mate Dugandžić, na kraju sastanka rekao je: – Hvala Vam što ste došli u Komin i uveličali ovaj događaj. Drago mi je da se ovo sve pokrenulo jer prije nismo imali kvalitetne instruktore u našoj Županiji. Znamo da je naša županija preširoka i jedna od težih za organizaciju, ali u razgovoru s profesorom Ninom Šešeljom krenuli smo u ovaj posao. Ako nećemo raditi s djecom na pravi način onda nam ne treba ni Savez. Treba voditi računa o djeci i pružiti im priliku.

nogomet-komin-2

Za svu djecu, koja su sudjelovala u selekcijskom postupku, bila je organizirana hrana i piće, baš kao i za goste iz Hrvatskog nogometnog saveza koji su bili u Kominu.

Selekciju Dubrovačko-neretvanske županije 2001. godište činili su:

 1. Karlo Sentić – Libertas
 2. Leon Macanović – Dubrovnik
 3. Zlatko Ivanković – Neretva
 4. Karlo Taslak – Neretva
 5. Karlo Šutalo – Neretva
 6. Marko Ravlija – Neretva
 7. Luka Šimović – Neretva
 8. Marin Brečić – Neretva
 9. Matej Petrić – Neretva
 10. Maksim Šiljeg – Neretva
 11. Duje Doko – Neretva
 12. Marin Mateljak – Jadran LP
 13. Mladen Medak – Gusar
 14. Luciano Lovrić – Jadran LP
 15. Ante Čotić – Jadran LP
 16. Tin Vidak – GOŠK
 17. Domagoj Salapić – GOŠK
 18. Paulo Mage – GOŠK
 19. Filip Mažurana – Žrnovo
 20. Borna Proleta – Neretvanac
 21. Mario Popić – Neretvanac
 22. Stipe Vujnović – Neretvanac
 23. Ante Oreč – Dubrovnik

Nikola Vlahović / Radio Ploče

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

GALA HOME 740px

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije