Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

PRIRODOSLOVNI MUZEJ METKOVIĆ

Uz likovnu radionicu djeca su pripremala i suvremenu verziju “U kralja od Norina”

Objavljeno prije

U sklopu 18. muzejsko edukativne akcije povodom Međunarodnog dana muzeja danas je u prostoru Ornitološke zbirke u vremenu od 11:00 do 12:30 sati održana dječja likovna radionica „Kako nacrtati životinje“.

Također bi istaknuli pripremu zanimljive lutkarske predstave “U kralja od Norina” koja se izvodi u modernijoj verziji i u potpunosti je potpisuju djeca, dakle od same izrade lutaka pa do režije.

Djeca su imala radionicu na kojoj su sami napravili lutkice, malo smo izmjenili tekst “U kralja od Norina” kako bi željeli naglasiti da biti drugačiji, fizički i mentalno, ili ono što je danas problem djece odjeća, tehnički dodatci ili modni dodaci ne izdvajaju djecu. Želimo im jednostavno skrenuti pozornost i naučiti ih da drugi i drugačiji su jednako dobri i prihvatljivi, i da se ne procjenjuju po vanjštini. Iz tog razloga smo kao model uzeli priču “U kralja od Norina” jer je on bio drugi i drugačiji od okoline što je na kraju u narodu izazvalo jednu opću tragediju. To je ono što njima želimo poručiti da nije dobro. Isto tako i integracija djece sa posebnim potrebama u školi, treba ih naučiti da prihvaćaju takvu djecu, da ne procjenjuju djecu po vanjštini nego onom unutarnjem, kazala je u kratkoj izjavi ravnateljica Ivana Blaće.

Predstava će se održati u ponedjeljak, 22. travnja u 19:00 sati u Ornitološkoj zbirci u Metkoviću.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

37. SMOTRA FOLKLORA JADRANSKE HRVATSKE

Program ‘Zaplešimo na pjaci’ i druga večer folklornih skupina u GKS-u

Objavljeno prije

37. Smotre folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’ drugog dana se nastavila s programom ‘Zaplešimo na pjaci’,  VU Kumpanjija iz Blata izvela je Viteški ples od boja i tanac na Trgu kralja Tomislava.

Uslijedile su ‘generalne probe’ folklornih skupina koje su poslije nastupile u Gradskome kulturnom središtu Metković, u sklopu druge večeri folklornih skupina.

Svoje tradicionalne pjesme i plesove publici je pokazalo 13 skupina: KU ‘Kolajnica’ iz Šibenika (dječja skupina), KUD ‘Kralj Zvonimir’ iz Knina (Dječja folklorna sekcija ‘Zvončići’), KUD ‘Marko Marojica’ iz Župe dubrovačke, KUD ‘Lipovac’ Generalski stol, KUD ‘Lijerica’ iz Slanoga, KUD ‘Čilipi’, FA ‘Linđo’ iz Dubrovnika, KUD ‘Luka Ilić – Oriovčanin’ iz Oriovca, KUD ‘Natko Nodilo’, Babino Polje, KUD ‘Kukljica’ s otoka Ugljena, KUD ‘Sveti Juraj Osojnik’, KUD ‘Tomislav’ iz Županje te domaćini iz KUD-a Metković koji su tako zatvorili plesni dio ovogodišnje Smotre.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Program je vodila Romana Gabrić.

Smotra folklora se nastavlja u nedjelju od 10 sati u Gradskome parku, sajmom ‘Eko rural’, a zatvara već tradicionalnim koncertom Marijanskih pučkih napjeva u crkvi. sv. Ilije u 20 sati.

GALA HOME 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije