Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

Dom zdravlja Metković

Inicijativa patronažne službe „Dojim, ne dvojim“

Objavljeno prije

doilje

Dom zdravlja Metković je proveo građansku inicijativu „Dojim,ne dvojim“ zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade „Kajo Dadić“ iz Splita u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Inicijativa je započela 15. siječnja 2013, a uključivala je niz aktivnosti potpore dojenja. U inicijativu su se osim patronažne službe koja je i pokretač same  inicijative uključili i drugi profili zdravstvenih djelatnika koji su u bliskom kontaktu sa budućim i sadašnjim majkama te na taj način pokrenuli  grupu za potporu dojenju. U grupi su najznačajnije mame sa dobrim iskustvom u dojenju, koje u biti i daju savjete i pomažu svima onim mamama kojima je pomoć oko dojenja potrebna. Potrebu za ovim uvidjeli smo zbog sve većeg reklamiranja umjetnih pripravaka prehrane a i sve lakšim posezanjem za bočicom.

Inicijativa se sastojala od sakupljanja mama i zdravstvenih djelatnika u grupi za potporu dojenju, njihovim sastancima svaki mjesec i pisanja brošure i plakata  „Dojim,ne dvojim“. Mali dio financiran je u opremu prostorije u Domu zdravlja gdje će se provoditi grupa za potporu dojenju.

20. travnja 2013  je cijela skupina mama, beba i zdravstvenih djelatnika javno digla svoj glas za dojenje, te na simboličan način dijelila brošuru, majice, dječje bodije sa logom inicijative, te ostale reklamne materijale. – kazala je voditeljica incijative Anice Proleta Majić.

GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

Zoran Žmirić predstavio svoj novi roman ‘Hotel Wartburg’

Objavljeno prije

U Gradskoj knjižnici Metković večeras je održana promocija romana „Hotel Wartburg“ autora Zorana Žmirića – hrvatskoga kolumnista, glazbenika, zaljubljenika u strip i fotografiju te nagrađivanoga književnika čija su djela prevedena na više svjetskih jezika.

Uz autora, roman, ali i život te karijeru poznatoga hrvatskoga književnika, predstavila je ravnateljica Gradske knjižnice Metković Vesna Vidović.

Radnja romana prati djetinjstvo i mladost dječaka u Rijeci i ljetovanja na Vlaci (kod Opuzena), od kraja sedamdesetih godina u jednoj ‘naizgled običnoj obitelji, nesretnoj na svoj način’. Kroz radnju, pisac nas vodi automobilom marke Wartburg koji predstavlja lajtmotiv na sjećanja kroz sazrijevanje glavnog junaka i njegova odnosa s ocem. Jednostavnost izražavanja glavnog junaka daje mu određenu dozu ozbiljnosti koja će za posljedicu u čitatelju izazvati osjećaj težine u prsima, gorčine koja prati glavnog lika sve dok ne odluči oprostiti. Sebi, a i drugima.

Zoran Žmirić, književnik, kolumnist i glazbenik, do sada je objavio zbirke priča Kazalište sjena, Vrijeme koje nam je pojeo Pac-Man, Putovanje desnom hemisferom i Kaleidoskop; kronologiju riječkog rocka (1979.-2009.) Riječke rock himne; zbirku pjesama Zapisano metkom te romane: Blockbuster, Snoputnik i Pacijent iz sobe 19.

Dobitnik je „Književnog pera“ za najbolju knjigu godine 2009./2010. za Blockbuster koju dodjeljuje Hrvatsko književno društvo, Godišnje nagrade Grada Rijeke u 2011. za stvaralački rad i posebna dostignuća u području kulture tijekom 2010. godine te pobjednik natječaja za super kratku priču CeKaPe-a. Roman Pacijent iz sobe 19 ušao je u finalni izbor za nagradu Tportala za najbolji roman 2019., a iste godine pri dodjeli nagrade “Fran Galović” osvojio je najveći broj glasova čitatelja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije