Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

Akcija humanitarnog karaktera

Udruga osoba s invaliditetom “Prijatelj” organizira donatorsku večer

Objavljeno prije

udruga-prijateljUdruga osoba s invaliditetom “Prijatelj” iz Metkovića ostvarila je svojim trudom i vašom pomoći dva velika projekta: Neurofeedback aparat za djecu sa autizmom je kupljen i već je dva mjeseca u upotrebi, kombi vozilo za osobe s invaliditetom je u završnom procesu pa se nadamo i vjerujemo da ćete nas podržati i u ovom koji je pred nama.

Udruzi “Prijatelj” doniran je prostor 240 m2 od grada Metkovića kojeg želimo urediti i prilagoditi REHABILITACIJSKOM CENTRU ZA DJECU SA POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU, tim povodom 25.04 u 20:00 sati organiziramo DONATORSKU VEČER u restoranu ADRIA u Metkoviću.

Cijena ulaznice iznosi 200 kn, od kojih 100 kn ide za pomoć REHABILITACIJSKOM CENTRU ZA DJECU SA POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU.

U cijenu ulaznice uvrštena je večera, piće, grupa”Galeb” i glazbeni sastav “Versi”.
Glavni događaj večeri je aukcija predmeta poznatih Hrvata s potpisom i aukcija umjetničkih slika.

Ulaznice u preprodaji možete nabaviti u Caffe baru “Ćakula” u Metkoviću, te Caffe baru “Paško” u Pločama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Srdačno zahvaljujemo na Vašem odazivu i nadamo se Vašoj suradnji i u budućim humanitarnim projektima, te svako dobro Vam žele članovi UOSI “Prijatelji”.

donatorska

GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

Zoran Žmirić predstavio svoj novi roman ‘Hotel Wartburg’

Objavljeno prije

U Gradskoj knjižnici Metković večeras je održana promocija romana „Hotel Wartburg“ autora Zorana Žmirića – hrvatskoga kolumnista, glazbenika, zaljubljenika u strip i fotografiju te nagrađivanoga književnika čija su djela prevedena na više svjetskih jezika.

Uz autora, roman, ali i život te karijeru poznatoga hrvatskoga književnika, predstavila je ravnateljica Gradske knjižnice Metković Vesna Vidović.

Radnja romana prati djetinjstvo i mladost dječaka u Rijeci i ljetovanja na Vlaci (kod Opuzena), od kraja sedamdesetih godina u jednoj ‘naizgled običnoj obitelji, nesretnoj na svoj način’. Kroz radnju, pisac nas vodi automobilom marke Wartburg koji predstavlja lajtmotiv na sjećanja kroz sazrijevanje glavnog junaka i njegova odnosa s ocem. Jednostavnost izražavanja glavnog junaka daje mu određenu dozu ozbiljnosti koja će za posljedicu u čitatelju izazvati osjećaj težine u prsima, gorčine koja prati glavnog lika sve dok ne odluči oprostiti. Sebi, a i drugima.

Zoran Žmirić, književnik, kolumnist i glazbenik, do sada je objavio zbirke priča Kazalište sjena, Vrijeme koje nam je pojeo Pac-Man, Putovanje desnom hemisferom i Kaleidoskop; kronologiju riječkog rocka (1979.-2009.) Riječke rock himne; zbirku pjesama Zapisano metkom te romane: Blockbuster, Snoputnik i Pacijent iz sobe 19.

Dobitnik je „Književnog pera“ za najbolju knjigu godine 2009./2010. za Blockbuster koju dodjeljuje Hrvatsko književno društvo, Godišnje nagrade Grada Rijeke u 2011. za stvaralački rad i posebna dostignuća u području kulture tijekom 2010. godine te pobjednik natječaja za super kratku priču CeKaPe-a. Roman Pacijent iz sobe 19 ušao je u finalni izbor za nagradu Tportala za najbolji roman 2019., a iste godine pri dodjeli nagrade “Fran Galović” osvojio je najveći broj glasova čitatelja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije