Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

MUP PRIMA 600 POLICAJKI I POLICAJACA

Od prijavljenih 88 testiranje u Metkoviću prošlo oko 60 kandidata, slijedi još jedan natječaj u srpnju

Objavljeno prije

_DSC4001

Djelatnici Ministarstva unutrašnjih poslova danas su u Metkoviću održali testiranje za oko 90 kandidata s ovog područja prijavljenih na natječaj za primanje u Policijsku akademiju.

Ove godine MUP prima 600 novih policajaca i policajki, a načelnik Policijske akademije i predsjednik Povjerenstva za prijem Dubravko Novak rekao je da se testiranje u Metkoviu provodi zbog velikog broja prijavljenih s ovog područja te kako bi  se smanjili troškovi i stres kandidata koji bi u suprotnom putovali u Zagreb.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

– Mislim da je ovo dobar način, doći u područje s kojeg želimo što veći broj policajaca, tu obaviti sva testiranja i isto tako napraviti jedan dan otvorenih vrata, pokazati što je to što policija radi, što se testira, tako da svi ti mladi ljudi vide da to nije nešto nepremostivo i teško – rekao je Novak.

Kazao je i da će svi kandidati s ovog područja koji prođu obuku raditi na području svoje policijske uprave te da je cilj da policajci s drugih područja Hrvatske ne moraju živjeti odvojeno od svojih obitelji.

Sveznalica 7400xXpx

Testiranje fizičkih sposobnosti u Metkoviću je danas prošlo 60 kandidata, a, kako bi bili primljeni na Policijsku akademiju, trebaju još proći sigurnosnu provjeru i obaviti lječnički pregled.

Broj kandidata koji se primaju povećan je u odnosu na prošle godine zbog skorog uspostavljanja schengenske granice i zbog prirodnog odjela starijih kolega, a budući da natječaj traje od 1. ožujka do 6. srpnja, ovo će biti prva godina kad se na natječaj mogu prijaviti i maturanti koji su upravo završili srednju školu.

Zbog velikog broja osoba koji su iskazali interes za posao policajca, u Metkoviću će se vjerojatno održati još jedno testiranje po završetku natječaja.

 

GABELA

Dvije osobe privedene, uzgajali canabis u plasteniku

Objavljeno prije

U četvrtak, 13.10.2022. godine, djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ lišili su slobode dvije osobe iz Gabele, I.R .(1980) i N.R.(1980), zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, javio je Čaportal.

Naime, temeljem pismene Naredbe Općinskog suda Čapljina izvršen je pretres plastenika u Gabeli, na zemlji u vlasništvu I. R., kojom prilikom je pronađeno ukupno 15 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Canabis, visine 2,40 m.

Osobe su zadržane radi kriminalističke obrade, a o svemu je upoznat tužitelj, navodi se u informaciji MUP-a HNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije