Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

HALO, POMOĆ

Predstavljen program županije za pomoć starijim osobama

Objavljeno prije

0805_Halo pomoć 03

U galeriji Ustanove za sport i kulturu Metković danas je predstavljem program Dubrovačko-neretvanske županije Halo, pomoć namjenjen starijim i nemoćnim osobama.

Program su predstavili župan Nikola Dobroslavić, koji je u Metković stigao sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom, te viša savjetnica za zdravstvo u Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb DNŽ, Vesna Babarović i  djelatnica  Doma za starije i nemoćne Domus Christi, Ivana Bartulović.

Župan Dobroslavić je rekao da se u ovaj projekt krenulo jer županija nastoji pomoći starijim sugrađanima i pružiti im osjećaj sigurnosti.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Vesna Barbarović istaknula je da je projekt velika pomoć za  starije i nemoćne cijele županije, ne samo Dubrovnika, i da bi mogao biti posebno koristan u ruralni područjima, a funkcionira tako da osoba koja nosi aparatić iz projekta pritisne dugme kojim se kontaktira Dom za starije i nemoćne Domus Christi i osobe koje su u datoteci korisnika zabilježene kao osobe za kontakt.

– Moramo imati tri osobe koje su najbliže za kontakt. To određuje korisnik i to su obično srodnici ili susjedi. Pritiskom na tipku, alarmira se sustav unutar doma, otvara se ekran s podatcima korisnika i osoba koja na tome radi sama zaključi o kakvom se problemu radi, hoće li intervenirati hitna služba, vatrogasci ili je osobi možda potrebno samo donijeti nešto poput ljekova. Dobivamo i povratnu informaciju o tome jesu li potrebe te osobe zadovoljene. Ovaj aparatić može ograničiti kretanje i to kod osoba koje su dementne i koje se često izgube. Da bismo to spriječili i točno vidjeli gdje se osoba nalazi, s aparatićem ograničimo zonu kretanja te ako iziđe iz zone kretanja, nas aparatić upozorava na to – rekla je Barbarović.

Prisutnima, predstavnicima institucija, udruga i domova koji se brnu o starijima te gradonačelnicima i načelnicima s područja Neretve, kako aparatić i sustav funkcioniraju predstavila je Ivana Bartulović.

Korisnici aparatića plaćaju mjesečnu naknadu održavanja softvera u inosu od 70 kuna mjesečno, a sve druge troškove, uključujući i cijenu aparatića, snosi Dubrovačko-neretvanska županija.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije