Ostanimo u kontaktu

NIŠTA BEZ RAZGOVORA I DOGOVORA

Sustav obrane od poplava čeka završetak

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Desetljećima su građani Metkovića s desne strane Metkovića životno i materijalno bili ugroženi od posljedica čestih poplava. Planovi za izgradnju obrambenih nasipa i odvodnje viška voda stari su koliko i stanovništvo toga područja. Planovi jesu postojali ali je realizacija uslijedila u jednom od mandata Stipe Gabrića Jambe i premijerke Jadranke Kosor. Nažalost, tvrtka koja je započela radove zapala je u teškoće pa su radovi zastali. Trebalo je pronaći drugog izvođača koji je svoj dio posla učinio. Međutim, cijeli vodoobrambeni sustav ne može biti u funkciji dok se na izgrade objekti na teritoriju Bosne i Hercegovine, odnosno na području općine Čapljina i naselja Gabela Polje, ukupne duljine 2,5 kilometra.

Slušali smo obećanja čelnika općine Čapljina i izjave čelnika Hrvatskih voda o potrebi rješavanja toga pitanja i potrebi zajedničke suradnje.

Za sada nema naznaka da će u susjedstvu započeti radovi bez kojih cijeli sustav obrane od poplava dijela Metkovića nikada ne može postati funkcionalan.

Jedini način za brže rješavanje vitalnih problema stanovnika na jedinstvenom geografskom i klimatološkom prostoru nalazi se u novim razgovorima i ocjenama sposobnosti i mogućnosti dviju strana da zajedničkim naporima nastave radove na tom iznimno važnom projektu.

LOKALNI IZBORI 2021.

Odaziv birača u Metkoviću do 16,30 sati 41,82 posto

Objavljeno prije

Odaziv birača na 16 biračkih mjesta u Metkoviću do 16,30 sati iznosi 41,82 posto, dok je na nivou Dubrovačko-neretvanske županije nešto veći te iznosi 43,21 posto.

Podsjetimo, izlaznost do 11,30 sati u Metkoviću je bila 18,21 posto dok je na nivou županije iznosila 18,95 posto.

Donosimo detaljan prikaz izlaznosti po biračkim mjestima

Lokalni izbori 2021, Izlaznost do 16,30 sati

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije