Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

PROSVJETARI PRVI NA UDARU

Ima li u školama onih koji rade s lažnim diplomama

Objavljeno prije

Nedavno je tajnica jedne od pomoćnica ministrice Blaženke Divjak dobila otkaz jer je otkriveno da posjeduje lažnu diplomu Hrvatskih studija. Nakon tog otkrića i posljedičnog otkaza, ministrica obrazovanja i znanosti zatražila je od ravnatelja osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova provjeru vjerodostojnosti diploma i ostalih isprava kojima se dokazuje stupanj obrazovanja  svih zaposlenika u prosvjeti, a njih je oko 90 tisuća.

Ukoliko se utvrde „lažnjaci“ ravnatelji su dužni izvijestiti resorno ministarstvo i događaje prijaviti nadležnim tijelima. Sve to čini se, kažu u Ministarstvu, kako bi se spriječio ulazak u sustav osobama bez potrebnih kvalifikacija ali i kako bi se zaštitili svi oni koji posjeduju valjane dokaze o obrazovanju.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Prema izjavama nekih školskih ravnatelja, među njima i predsjednika Udruge ravnatelja osnovnih škola Nikice Mihaljevića, ne očekuju se masovna otkrića lažnih diploma u osnovnim i srednjim školama. Ipak, posebno će se voditi računa o vjerodostojnosti diploma stečenih u Bosni i Hercegovini.

Dakle, nakon događaja u samom ministarstvu kreće se u lov na lažne diplome u cjelokupnom školskom sustavu u Hrvatskoj. Postavlja se pitanje bili se to dogodilo da u samom krovnom ministarstvu nije otkrivena krivotvorena diploma, ali stoji i pitanje zašto je tako opsežna istraga započeta baš u školama gdje su prema mnogim saznanjima diplome učitelja i profesora više nego uredne. Kako to da ministarstvo ili neko drugo tijelo već ranije nije sa svojim inspekcijama provjerilo neka veleučilišta i ostale fakultete pa se na licu mjesta uvjerilo jesu li sve diplome stečene na zakonit način.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Naime, opet su prosvjetni radnici prvi na udaru protiv čega nitko nema ništa, ali zbog čega se uvijek prvo udara tamo gdje je najmekše dok u drugim segmentima rada stvari ostaju bez promjena. U svakom slučaju potraga za lažnim diplomama ne smije stati (i ostati) samo na školama i uvijek tihom prosvjetnom puku.

ROKO TOLIĆ 740/300px

TOLIĆ I ERAK BORAVILI NA KORČULI

Roko Tolić: Županija mora biti partner i pružati pomoć svim općinama i gradovima

Objavljeno prije

Nezavisni kandidat za dubrovačko – neretvanskog župana, Roko Tolić, u pratnji kandidatkinje za zamjenicu, Maje Erak tijekom utorka i srijede, boravio je na otoku Korčuli.

Prilikom posjeta nezavisni kandidat za župana, Roko Tolić, susreo se sa stanovnicima općina Žrnovo, Čara, Smokvica, Blato, Vela luka, Lumbarda te grada Korčule. Stanovnici navedenih općina izvijestili su nezavisnog kandidata za župana, Roka Tolića, o mnogobrojnim problemima s kojima se susreću u svakodnevnom životu na ovom otoku.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Loša prometna povezanost otoka s kopnom kao i neadekvatna mreža autobusnih linija na otoku, neadekvatna školska infrastruktura, loša procijepljenost i visoka cijena testiranja na korona virus te problem zbrinjavanja otpada istaknuti su kao neki od trenutačno najvećih problema otoka Korčule.

Osim problema koji znatno utječu na kvalitetu života stanovnika Korčule, predstavnici pojedinih općina istaknuli su i lošu, odnosno ne postojeću komunikaciju s tijelima Županije.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Roko Tolić je istaknuo kako Županija mora biti partner svim svojim općinama i gradovima i kao takva pružati maksimalnu logističku pomoć u svim projektima koji za cilj imaju razvoj i napredak pojedinog kraja kao i poboljšanje svakodnevne kvalitete života svih.

„Vjerujem da ću sa svojim timom snažno pokrenuti te procese integracije da Dubrovačko – neretvanska županija ne bude rep Hrvatske, već stvarno početak. Moj tim je sposoban i kompetentan da našu županiju pozicionira kao najuspješniju. Što bi ona trebala i mogla biti. Svi mi to zaslužujemo iz puno razloga. Vrijeme je da pokrenemo županiju i da ona dobije novo lice“, kazao je Roko Tolić tijekom boravka na Korčuli.

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije