Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA

Metkovski socijaldemokrati proslavili Praznik rada druženjem uz grah i piće

Objavljeno prije

Međunarodni praznik rada članovi SDP-a Metković su proslavili druženjem ispred zgrade političkih stranaka uz kuvani grah i piće.

Tom prilikom predsjednica GO SDP-a Metković Dana Svaguša je izjavila:

– Čestitam međunarodni Praznik rada i prisjećamo se radničke borbe i masovnih prosvjeda 1.5. 1886.g. u Chicago-u koji su rezultirali većim poštovanjem radnika ( 8 sati rada, 8 sati odmora i 8 sati kulturnog obrazovanja), ali, nažalost, i ubijenim prosvjednicima i osuđenim na smrt. Javno zdravstvo, javno školstvo i dostojanstvena mirovina neki su od rezultata radničke borbe. U spomen stradalima u radničkim pobunama, crveni karanfil je prihvaćen kao simbol,- kazala je Dana Svaguša uz poklik ‘Živio 1. Maj!’.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U proslavi su im se pridružili gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan i predsjednik HSU Metković Siniša Bebić.

GALA HOME 740px

POREČ

Održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija

Objavljeno prije

U zgradi Istarske sabornice u Poreču održana je 62. sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija kojoj je nazočio i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Sukladno Dnevnom redu, a na prijedlog Istarske županije, predstavnici Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine okupljenima su iznijeli aktualnosti iz svog djelokruga te je povedena rasprava o pitanjima bespravne gradnje.

Predstavnici Ministarstva pravosuđa i uprave odgovarali su na pitanja o Zakonu o sprječavanju sukoba interesa te je bilo riječi i o imenovanju sudaca porotnika.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Na prijedlog Krapinsko-zagorske županije, raspravljalo se i o povećanju limita u zdravstvenim ustanovama i povećanju decentraliziranih sredstava u obrazovnim ustanovama zbog povećanja cijena energenata.

U ime Dubrovačko-neretvanske županije sjednici je nazočio zamjenik župana Joško Cebalo.

GALA HOME 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije