Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

PROJEKT SLID

Predstavnici projekta SLID dolaze u posjet Metkoviću

Objavljeno prije

SUDIONICI PROJEKTA SLID (Socijalna i radna integracija osoba s invaliditetom)
DOLAZE U SPLIT I METKOVIĆ

04.-06.06. 2013.

Predstavnici projekta SLID (Socijalna i radna integracija osoba s invaliditetom) koji se provodi u 5 zemalja
(Italija, Albanija, Crna Gora, BiH i Hrvatska) dolaze u studijski posjet Splitu i Metkoviću.

Domaćini studijskog posjeta su hrvatski partneri na projektu: Splitsko-dalmatinska županija, DES Ustanova za zapošljavanje rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba
s invaliditetom, koja je ujedno i organizator studijskog posjeta, te MUOSID (Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije).

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Domaćini će svoje goste i partnere upoznati s primjerima dobre prakse u radu s osobama s invaliditetom u Dalmaciji, kao mogućim poticajima ili novim idejama za njihove sredine.

Projekt SLID financira EU preko programa IPA – Jadranska prekogranična suradnja jer je jamčenje jednakih mogućnosti svima jedan je od osnovnih principa politike EU. Integracija osoba s invaliditetom preduvjet je za izjednačavanje mogućnosti. Integracija ima različite vidove (edukacija, rehabilitacija, smještaj, itd.), a od važnijih su osposobljavanje i zapošljavanje.

GALA HOME 740px

Upravo iz tog razloga, projektni partneri će posjetiti Hrvatski zavod za zapošljavanje gdje će im se prezentirati mjere za zapošljavanje osoba s invaliditetom. Suradnja HZZ-a s Ustanovom DES će se prezentirati primjerom provedbe DES-ovog modela radnog osposobljavanja koji se testira upravo projektom SLID i to putem kulinarske i tekstilne radionice s ukupno 21 korisnikom.

Projektni partneri će posjetiti i Udrugu osoba s invaliditetom „Prijatelj“ u Metkoviću gdje su osobe s invaliditetom samostalno pronašle svoje mjesto i u društvu i na tržištu  izrađujući  i uspješno prodavajući svijeće i suvenire

Studijski posjet 40-tak sudionika Projekta SLID održavat će se u periodu od 04.- 06. lipnja 2013.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije