Ostanimo u kontaktu

LJUBITELJI VW VOZILA DOŠLI NA SVOJE

Počeo četvrti VW Meet Metković

Objavljeno prije

Jučer, 24. kolovoza počeo je 4. VW Meet Metković u organizaciji VW Team Metković.

Najprije je održano natjecanje u db exhaustu (benzin i diesel), a potom su počela i ocjenjivanja za najniže vozilo susreta (static i zrak), German style, nabolji oldtimer susreta i auto susreta (interior, exterior, motorni prostor…).

Danas, drugoga dana susreta, sudionici se okupljaju ispred Lidla te u koloni prave đir po gradu i kreću prema Kominskom ušću gdje će biti organizirana kava, roštilj, piće…

 

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U našoj županiji pet novozaraženih, ukupno 31 osoba, jedna osoba je izliječena

Objavljeno prije

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanskoj županije jutros je izvijestio kako je u našoj županiji epidemiološka situacija stabilna te da je to rezultat odgovornog ponašanja naših sugrađana i pridržavanja uputa stožera. Od poslana 24 uzorka 5 novih je pozitivnih, što ukupnu brojku čini 31, a jedna je osoba izliječena.

– Prema mišljenju stručnjaka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji je stabilna epidemiološka situacija i smatramo da je to rezultat odgovornog ponašanja naših sugrađana i pridržavanja uputa stožera. Pozivam i dalje da se nastavimo ovako ponašati, što se tiče poštivanje samoizolacije, socijalne distance, higijene ruku i tako ćemo najbolje pomoći onima na prvoj crti borbe, a to su opća bolnica, domovi zdravlja, Zavod za hitnu medicinu – rekao je župan Nikola Dobroslavić.

Ravnatelj dubrovačke bolnice dr. Marijo Bekić je istaknuo kako je hospitalizirano 10 osoba, a dr. Mate Lakić je istaknuo kako su za četvoro od petoro novozaraženih poznati kontakti od kojih su zarazu dobili, dok je za jednu osobu zasad izvor nepoznat. Prvi čovjek Stožera, Cebalo je rekao kako su dosad prema Zagrebu poslana 203 uzorka, kako je u karanteni 4-oro ljudi, te kako u protekla 24 sata nema dojava o kršenju samoizolacije. Istaknuo je i kako je u Metkoviću na tržnici otvorena mesnica, uz uvjet pridržavanja strogih uputa Stožera civilne zaštite.

Dr. Lakić je rekao i kako je od 31 zaražene osobe, njih 17 žena, te 14 muškaraca, te kako je njihova prosječna dob 50 godina. Najviše zaraženih je povezano uz dubrovačku zračnu luku.

Načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević je istaknuo kako će se postrožit putovanje s kopna na otoke zbog spriječavanja širenja zaraze.

Na nivou države jutros je 49 novozaraženih od ukupno 635. Umrle su 4 osobe a izliječeno 45.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije