Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

U KAMPU STO KREVETA, ALI I OGRANIČENO KRETANJE

Ploče usvojile Urbanistički plan za uređenje ugostiteljsko-turističke namjene Ušća

Objavljeno prije

Gradski vijećnici u Pločama većinom su glasova usvojili Urbanistički plan uređenja zone ugostiteljsko – turističke namjene Ušće T3 u Pločama, preduvjet za izradu projektne dokumentacije koju će izraditi gradske službe.

Lokacija obuhvaća prostor postojećeg kampa sa gustom vegetacijom borove šume i dva postojeća objekta te kontaktni prostor, oko 4 kilometra jugoistočno od gradskog naselja Ploče i 7 kilometara jugozapadno od Komina.

Površina gospodarsko – ugostiteljsko – turističke namjene predstavlja jedinstvenu zonu s četiri podcjeline. Zona recepcije je na ulazu u kamp, a obuhvaća gradnju recepcije kampa sa pratećim sadržajima; sanitarije za zaposlene, spremište sportske opreme i sličnih rekvizita i lokal trgovina osnovnim namirnicama itd. Tu je i zona sanitarnog čvora, dok zona smještajnih jedinica obuhvaća kamp mjesta, ukupnog kapaciteta do sto kreveta. Moguće je međusobno spajanje najviše tri kamp mjesta u jednu cjelinu, a sva moraju imati priključke na infrastrukturu. Prateći sadržaji bili bi ugostiteljskog (caffe bar, restoran) i uslužnog tipa, poput trgovine. Također je moguće uređenje dijela građevine u manje izložbene i muzejske sadržaje. Unutar ove zone nije dopuštena gradnja smještajnih kapaciteta.

Kiteboarding

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Tijekom izlaganja Urbanističkog plana, koji je gradskim vijećnicima u Pločama prezentirala Zrinka Rudež (Urbanizam Dubrovnik), najveća rasprava, a pokrenuo ju je HDZ-ov vijećnik Stjepan Vlahović, vodila se oko rampe na ulazu u kamp. Istaknula je Raguž kako je Županija tražila postavljanje rampe, te da oni koji će plaćati usluge kampa moraju imati dozu sigurnosti. Unutar obuhvata Plana su dvije prometnice: makadamska staza kroz zonu ugostiteljsko – turističke namjene i dio lokalne ceste, na koju se spaja makadamska staza i koja će se prekategorizirati u nerazvrstanu. Tom će cestom, kako je istaknuo gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević (SDP), upravljati Grad Ploče kao komunikacijom do ušća.

Zbog zaštite ornito – ihtiološkog rezervata Ušće Neretve ne smiju se dirati postojeće plaže, a kiteri mogu koristiti ušće nakon 31. svibnja, javlja Dubrovački vjesnik.

EU PROGRAM OBZOR 2020.

Predstavnici Grada Metkovića na sastanku konzorcija projekta dRural

Objavljeno prije

Predstavnici Grada Metkovića sudjelovali su na sastanku konzorcija projekta dRural koji je održan u Zagrebu.

Na sastanku su sudjelovali i ostali hrvatski partneri, uz partnere iz Švedske, odnosno istraživačkog instituta RISE. Tema sastanka je bila analiza dosadašnjih projektnih aktivnosti s naglaskom na razvoj poslovnog modela održivosti same projektne platforme.

Projekt provodi Grad Metković, Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-om, Dom zdravlja Metković, Tera Tehnopolis d.o.o. iz Osijeka te partneri iz Španjolske, Belgije, Italije, Švedske, Nizozemske, Irske i Srbije.

Projekt dRural je financiran u sto postotnom iznosu iz EU programa OBZOR 2020., ukupne vrijednosti 15.296.927,50 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije