Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ROGOTINJANIN OSVOJIO 125 TISUĆA KUNA

‘Sedma simfonija’ Ivana je koštala pitanja za pola milijuna kuna, iako odgovor je znao

Objavljeno prije

U sinoćnjem izdanju kviza ‘Tko želi biti milijunaš’, Rogotinjanin Ivan Žderić otvorio je pitanje za 250 tisuća kuna, no nije bio siguran, pa je odustao, iako se na kraju pokazalo da je odgovor – znao.

Prvi večerašnji natjecatelj u kvizu ‘Tko želi biti milijunaš’, a koji je sjeo nasuprot Tarika Filipovića imao je ‘najbrži prst’ za poredati posljednja četiri slova engleske abecede, počevši s njezinim 23. slovom. Njegovo je ime Ivan Žderić i bavi se planinarenjem, organiziranjem kvizova, piše Tportal.

Iako se činilo da neće stići daleko, budući da je nakon prolaska prvog praga zapeo na pitanju za 4.000 kuna, te je tu potrošio dva jokera, Ivan je pokazao znanje i nakon toga krenuo svoj put prema vrhu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ipak, problem se stvorio na pitanju za 250.000 kuna koje je glasilo: ‘Čija se Sedma simfonija naziva ‘Pjesmom noći’?’ U ponudi su bili odgovori Anton Bruckner, Dmitrije Šostakovič, Gustav Mahler i Ludwig van Beethoven. Budući da nije bio siguran, odlučio je iskoristit posljednjeg jokera i to zovi.

Ivan Žderić

S druge strane telefonske žice našao se njegov kum koji mu nije bio pretjerano od pomoći, zbog čega je Ivan Žderić odustao. Tek tada rekao je odgovor na koji je sumnjao, a on se krio iza slova c – Gustav Mahler.

Da je imao malo više hrabrosti i da je ponudio taj odgovor, Ivan Žderić otvorio bi pitanje za pola milijuna kuna, no umjesto toga kući je otišao sa 125 tisuća kuna.

Ivanu čestitamo, a ako ste propustili sinoćnje izdanje Milijunaša, uvijek ga možete pogledati na platformi HRTi.

POZIV ŽUPANIJE ULJEPŠAO IM LJETO

Župan Dobroslavić i pročelnica Marević pozdravili ukrajinsku djecu koja borave u Dubrovniku

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić s pročelnicom Žaklinom Marević pozdravio je u utorak ukrajinske školarce koji borave u Učeničkom domu Dubrovnik kao rezultat ranijeg dogovora župana i ukrajinskog veleposlanika Vasilja Kiriliča.

Župan Dobroslavić ovom je prilikom pozdravio djecu, njih 27 i njihove pratitelje, a u ulozi neformalnog prevoditelja našao se četrnaestogodišnji Vladyslav Trehub.

Poželio im je dobrodošlicu u naš Grad i Republiku Hrvatsku te izrazio nadu da će im se svidjeti naše more, ali i brojni kulturni spomenici i sadržaj koji Dubrovnik nudi. Svoje kratko obraćanje župan je zaključio pozdravom ”Slava Ukrajini”, na što su djeca u isti glas odgovorila ”Heroyam slava” (Herojima slava)!

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

“Posjetili smo 27 učenika i tri njihove pratiteljice iz Ukrajine koje smo ugostili u Dubrovniku, a u sklopu iskazivanja solidarnosti između Hrvatske i Ukrajine. S veleposlanstvom Ukrajine, dogovorili smo primiti u našu županiju 30 osoba na 14 dana i to smo uradili. To su osnovnoškolci koji su zadovoljni boravkom ovdje, mogu vidjeti naše kulturne spomenike, drago im je okupati se u našem čistom i lijepom moru. Vjerujem da će im i ostatak boravka ovdje biti ugodan kao što želimo”, rekao je župan Dobroslavić te istaknuo kako Hrvatska ima poseban osjećaj solidarnosti prema Ukrajini i ukrajinskom narodu.

“U ovoj situaciji jedne grube agresije Rusije na Ukrajinu, posebno zbog toga što smo i sami bili žrtva velikosrpske agresije,na neki način možda i bolje od drugih osjećamo tu empatiju prema našim prijateljima iz Ukrajine, a to smo pokazali i na ovaj način”, rekao je župan.

Ravnateljica Učeničkog doma Dubrovnik, Sandra Merdžan, istaknula je kako su svi jako sretni što su imali priliku ugostiti ukrajinsku djecu ovog ljeta.

“Već su se upoznali s Dubrovnikom i našim plažama i udomaćili su se. Koliko god smo se mi potrudili njima malo uljepšati ljeto, s druge strane, moram reći i da su toliko oni nama uljepšali ljeto. Naša djeca su na praznicima, a sada opet čujemo dječji smjeh kroz hodnike, a naravno imamo i neke aktivnosti planirane za njih”, rekla je ravnateljica Merdžan.

Mladi Ukrajinci su većinom iz zapadnog dijela te zemlje, točnije Lavova i okolice, a do Dubrovnika su putovali dva dana autobusom, otkrio je mladi Vladyslav Trehub.

“Imam 14 godina i zaista mi se sviđa Hrvatska i Dubrovnik. Jako mi se sviđa more, nije hladno pa smo često na plaži”, rekao je on.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije