Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300

NAKON BORBE S TEŠKOM BOLEŠĆU

Napustio nas je Luko Paljetak, rado viđen gost u Metkoviću

Nakon borbe s teškom bolešću, u 81. godini života preminuo je Luko Paljetak, svestrani dubrovački pjesnik, prevoditelj, književnik i akademik

Objavljeno prije

Nakon borbe s teškom bolešću, u 81. godini života, preminuo je dubrovački pjesnik, književnik, svestrani umjetnik, prevoditelj, akademik Luko Paljetak.

Luko Paljetak (1943. – 2024.) često je gostovao u Metkoviću, posljednji put prije šest mjeseci kao gost Domagoju Vidoviću na promociji knjige “Priča iz pradavnine”.

U organizaciji Ogranka Matice Hrvatske u Metkoviću 2019. godine u Metkoviću je predstavio ‘Sabrane pjesme I. – VI.’, a godinu dana ranije, u povodu 75. obljetnice rođenja akademika Luke Paljetka, održano je predstavljanje dviju njegovih zbirki Nakupine Gorka zora. Luku Paljetka tada je u svome uredu primio gradonačelnik Metkovića, Dalibor Milan.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Također 2018. godine bio je gost Gimnazije Metković na Neretvanskom književnom, znanstvenom i kulturnom susretu.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Luko je često surađivao s metkovskim kantautorom prof. Darkom Matičevićem, a u Metković je rado dolazio s pok. akademikom Tonkom Maroevićem kojem je povodom smrti spjevao sonetni vijenac za koji je glazbu napisao prof. Matičević.

Luko Paljetak rođen je 19. kolovoza 1943. u Dubrovniku gdje je završio Učiteljsku školu. Na Filozofskom fakultetu u Zadru diplomirao je 1968. kroatistiku i anglistiku. U Zagrebu je 1992. doktorirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu radom o književnom djelu Ante Cettinea. Radio je kao redatelj i dramaturg Zadarskog kazališta lutaka, zatim kao asistent na Filozofskom fakultetu u Zadru i bio jedan od urednika Zadarske revije. Bio je redovni član HAZU i dopisni član SAZU-a, Slovenske akademije znanosti i umjetnosti.

Redakcija portala Metković NEWS izražava iskrenu sućut obitelji i prijateljima. Počivao u miru Božjem.

TRAŽITE ZDRAVIJE PROIZVODE

Pekarstvo Metkovka predstavlja novi proizvod ‘Bakin kruh’ 500g

Objavljeno prije

Pekarstvo Metkovka, proizvođač kruha s bogatom poviješću i tradicijom u proizvodnji kvalitetnih pekarskih proizvoda, s ponosom najavljuje novi artikal u svojoj ponudi.

Od petka, 24. svibnja 2024., za vas pripremamo ‘Bakin kruh‘ od 500g, zdraviju opciju za potrošače koji traže proizvode bez aditiva. Ovaj kruh je ručno napravljen od prirodnih sastojaka: brašna, vode, soli i kvasca.

Poštovani kupci, želimo izraziti veliku zahvalnost za vašu vjernost našim proizvodima.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Vaša Pekarstvo Metkovka

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije