Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

RADOVI NA PRISTUPNIM CESTAMA

Magistrala prema Mostaru slijedeća dva mjeseca zatvara se dva puta dnevno

Objavljeno prije

Foto ilustracija

Zbog izvođenja radova na izgradnji pristupne ceste s M17 na čvoru Počitelj, u okviru izgradnje autoceste na Koridoru VC na poddionici Počitelj – Zvirovići, kao i priključka iste na M17, planirana je obustava prometa na magistralnoj cesti M17, na dionici: 017 Buna – Tasovčići, na stacionaži km 13+550, od ponedjeljka 03.10.2022. godine te će ista trajati do 03.12.2022. godine.

Obustava prometa (osim za vozila hitne pomoći, policije, vatrogasne službe, vozila oružanih snaga BiH, vozila na redovitom održavanju cesta i slično) će biti periodična i to u vremenu od 09:00 do 12:15 sati i od 13:15 do 15:00 sati.

Sveznalica 7400xXpx

Nakon termina totalne obustave promet će se nastaviti odvijati naizmjenično, propuštanjem vozila jednom prometnom trakom, uz reguliranje prometa semaforima. Obustave na navedenom dijelu nisu planirane nedjeljom i praznicima.

Za vrijeme totalne obustave prometa sudionici u prometu mogu koristiti alternativne pravce:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

• M-6: dionica 003 Tasovčići-Masline koja se nastavlja na M-17.3: dionica 001 Buna-Masline.

• M-6: Tasovčići – Trebižat koja se nastavlja na R-425a: Trebižat – Tromeđa koja se nastavlja na M-17.4: Tromeđa – Mostar.

• M-6: Tasovčići – Domanovići koja se nastavlja na Lokalnu cestu: Domanovići-Buna koja se nastavlja M- 17.3: Buna spoj s M-17.

Razlozi obustave

Predmetna pristupna cesta je jednim svojim dijelom položena na liticu koja prolazi iznad postojeće magistralne ceste M-17 na način da je horizontalna udaljenost vrlo mala uz znatnu visinsku razliku.

Zbog navedenog, na tom dijelu ceste nije moguće izvoditi radove na iskopima bez ugrožavanja sigurnosti odvijanja prometa na magistralnoj cesti M17, a zbog visokog rizika od pada kamenog materijala s mjesta izvođenja radova i nemogućnosti izgradnje bilo kakvih fizičkih barijera zbog specifičnosti same lokacije.

JP Autoceste Federacije BiH je detaljnom analizom prometnog opterećenja kroz određene periode dana utvrdilo termine zatvaranja ceste na način da se omogući nesmetan promet kada su vršni sati te su na taj način minimizirani negativni efekti istoga.

Planiramo pratiti stvarno stanje prometa, te po potrebi korigirati i prilagođavati periode zatvaranja magistralne ceste M17 kako sigurnost prometa ne bi bila ugrožena o čemu će se javnost blagovremeno obavijestiti.

JP Autoceste Federacije BiH

PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2023. GODINU

Komunalna infrastruktura u fokusu Općine Zažablje, načelnica Vrnoga razliku planira osigurati kroz HR natječaje i EU fondove

Objavljeno prije

Prijedlog proračuna Općine Zažablje za 2023. godinu iznosi 350.730 eura, a općinski vijećnici te neretvanske općine o njemu će raspravljati na sjednici Općinskog vijeća koja bi se trebala održati 10. prosinca.

Predstavljajući glavne stavke proračuna načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga je rekla kako su najznačajnija ulaganja u kupnju i gradnju komunalne infrastrukture u iznosu od 238.415 eura.

Sveznalica 7400xXpx

– Taj novac planiramo osigurati prijavom na natječaje ministarstava, fondova i programa iz EU. – kazala je Vrnoga.

Prema njezinim riječima, prihodovnu stranu proračuna čine prihodi od poreza u iznosu od 73 tisuće eura, dok sredstva fiskalne decentralizacije iznose 115.600 eura, a kroz pomoći za projekte planiraju osigurati iznos od 138.615 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– U fazi smo pripreme projekta Centra aktivnog turizma Vidonje koji uključuje obnovu stare škole, uz razne popratne sadržaje, primjerice cikloturizam i pješačke staze, pa nam je glavnina sredstava usmjerena na taj projekt. Također, planiramo nastaviti s izgradnjom parkinga ispod groblja u Mliništu, proširenje ceste Vukov klanac – Brestica, te unaprijediti poslovanje kroz digitalizaciju. – rekla je načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga.

Za Južni.hr piše Kate Šutalo Cvjetković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije