Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

POVOLJNIJE VOŽNJE U DVA JADRANSKA GRADA

Uber širi opciju povoljnije vožnje na Split i Dubrovnik

Objavljeno prije

Uber širi svoju uslugu povoljnije vožnje UberX Saver na nove gradove – Split i Dubrovnik. Nakon Zagreba, građani i gosti dva jadranska grada također će na raspolaganju imati još jednostavnije i povoljnije opcije za kretanje gradom tijekom razdoblja s nižom potražnjom.

Nova opcija nudi isti standard kvalitete i sigurnosti kao i sve Uberove usluge. Da bi koristili UberX Saver, korisnici neće trebati preuzeti novu aplikaciju. Potrebno je samo  otvoriti Uber aplikaciju koja je već instalirana na njihovom telefonu i u vrijeme s nižom potražnjom provjeriti dostupne opcije.

Sveznalica 7400xXpx

“Nakon Zagreba, odlučili smo korisnicima u Splitu i Dubrovniku također ponuditi pristupačniju i pouzdanu opciju za kretanje gradovima tijekom nešto mirnijih sati u danu. Osim korisnika, želimo i našim partnerima vozačima omogućiti da zarađuju i tijekom razdoblja s nešto nižom potražnjom koristeći našu platformu”, istaknula je Morena Šimatić, generalna menadžerica Ubera u Hrvatskoj.

Vrijeme u koje je usluga dostupna nije fiksno, nego prati dinamiku kretanja gradom. Vozači mogu sami odlučiti žele li voziti putem UberX Savera te se u bilo kojem trenutku mogu uključiti i isključiti s usluge, a sve kako bi nastavili voziti i zarađivati i u vrijeme s nižom potražnjom.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2023. GODINU

Komunalna infrastruktura u fokusu Općine Zažablje, načelnica Vrnoga razliku planira osigurati kroz HR natječaje i EU fondove

Objavljeno prije

Prijedlog proračuna Općine Zažablje za 2023. godinu iznosi 350.730 eura, a općinski vijećnici te neretvanske općine o njemu će raspravljati na sjednici Općinskog vijeća koja bi se trebala održati 10. prosinca.

Predstavljajući glavne stavke proračuna načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga je rekla kako su najznačajnija ulaganja u kupnju i gradnju komunalne infrastrukture u iznosu od 238.415 eura.

Sveznalica 7400xXpx

– Taj novac planiramo osigurati prijavom na natječaje ministarstava, fondova i programa iz EU. – kazala je Vrnoga.

Prema njezinim riječima, prihodovnu stranu proračuna čine prihodi od poreza u iznosu od 73 tisuće eura, dok sredstva fiskalne decentralizacije iznose 115.600 eura, a kroz pomoći za projekte planiraju osigurati iznos od 138.615 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– U fazi smo pripreme projekta Centra aktivnog turizma Vidonje koji uključuje obnovu stare škole, uz razne popratne sadržaje, primjerice cikloturizam i pješačke staze, pa nam je glavnina sredstava usmjerena na taj projekt. Također, planiramo nastaviti s izgradnjom parkinga ispod groblja u Mliništu, proširenje ceste Vukov klanac – Brestica, te unaprijediti poslovanje kroz digitalizaciju. – rekla je načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga.

Za Južni.hr piše Kate Šutalo Cvjetković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije