Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ZELENA GRANICA

Kamere obiteljske kuće zabilježile migrante u ‘šetnji’ kroz Metković

Objavljeno prije

Javna tajna je da se jedan dio migranata kreće i preko Metkovića, što u pokušaju direktno preko graničnih prijelaza koristeći gužve u tijeku turističke sezone, dok oni odvažniji krenu ilegalno preko Šibenice pa gdje izađu, bitno je da su na tlu EU.

Upravo takav pokušaj je zabilježen u utorak ujutro, 30. listopada. Sustav za video nadzor okućnice zabilježio je migrante u prolasku pokraj kuće našeg sugrađanina. Slučaj je zabilježen ispod Platana, u predjelu Slatina, a kako neslužbeno doznajemo, jedan od susjeda ih je također uočio i prijavio te su pravovremenom akcijom djelatnika Granične policije Metković privedeni i deportirani nazad u susjednu BiH.

Opreza nikad dosta

Ljetos smo pisali o pet migranata koji su provalili u kuću u Doljanima. Prekjučer su u Imotskom Sirijci i Pakistanac ukrali automobil. U većini slučajeva riječ je o mlađim muškarcima, od 20 do 40 godina. Kako hodaju, i u hladnim noćima se trebaju negdje i skloniti, nije na odmet s vremena na vrijeme provjeriti svoje napuštene prostorije, kuće/vikendice, jer kako svakodnevno slušamo za sobom obično ostave materijalnu štetu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Piše: Dalibor Čutura / Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije