Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300
NERA ETWA FEST

OPĆINSKI SUD METKOVIĆ

Za ilegalni prijevoz migranata izrečena mu kazna od godinu i pol zatvora

Objavljeno prije

Presudom Općinskog suda u Metkoviću, zbog počinjenih kaznenih djela pomaganja iz koristoljublja drugim osobama u nedozvoljenom kretanju i ulasku u Hrvatsku, te nezakonitom ulaženju, kretanju i boravku na teritoriju Republike Hrvatske, nezaposleni bosanskohercegovački vozač i autolakirer Murat Đ. (37) iz Ilidže oglašen je krivim i osuđen na jedinstvenu vremensku kaznu od godinu i pol zatvora. Međutim, sud je presudu preinačio u djelomično uvjetnu te odredio kako će osuđenik odslužiti osam mjeseci zatvora, dok se preostali dio vremenske kazne od deset mjeseci zatvora preinačuje u uvjetnu i neće se izvršiti ako u razdoblju kušnje od tri godine osuđenik ne počini neko novo kazneno djelo. Inače, olakotna okolnost je da se osuđeniku, kao već odsluženi dio vremenske kazne, priznaje period kojeg je od 19. veljače ove godine proveo u istražnom zatvoru u Dubrovniku. Također, vozaču je zbog koristoljublja izrečena i novčana kazna od tri stotine dnevnih dohodaka, odnosno ukupno šest tisuća eura koje je obvezan uplatiti u roku narednih šest mjeseci.

Dokaznim je postupkom utvrđeno da je M.Đ. 19.veljače ove godine, prema ranijem dogovoru s još uvijek nepoznatom osobom da će za novčanu naknadu, izbjegavanjem granične kontrole, na hrvatski teritorij uvesti ilegalne migrante, s vozilom VW polo BiH-registracija prevezao trojicu državljana Turske. Prelazak državne granice obavljen je kod mjesta Borut, a utvrđeno je kako je Turke dalje trebala preuzeti i voziti M.S. za koju neslužbeno doznajemo da je državljanka Slovenije. Također, u Mostaru je, prema dogovoru s državljaninom Srbije N.B. za nagradu od 6.000 eura pristao da preveze sedmoricu državljana Turske koji ne ispunjavaju zakonske uvjete za ulazak i boravak u Hrvatskoj. U cilju prijevoza migranata iznajmio je vozilo marke ”volvo” te ih je 29. studenog 2022. dovezao do mjesta Grab. Tom prigodom mu je N.B. kao „prethodnica” pomagao vozeći osobno vozilo ”škoda” poljskim putevima kojima je M.Đ. trebao prevesti sedmoricu Turaka i javljajući mu je li putem uočio policijske patrole.

Tijekom pravosudnog postupka okrivljenik je izjavio kako se osjeća krivim i potvrdio sve navode optužnice metkovskog Općinskog državnog odvjetništva te ustvrdio kako se kaje i da više nikad ništa slično neće uraditi. Navedeno iskreno priznanje sud je uzeo kao olakotnu okolnost pri utvrđivanju činjenica te izricanju presude, dok je kao otegotna okolnost uzeta činjenica da je kao strani državljanin došao u Hrvatsku isključivo radi počinjenja kaznenog djela, čime je iskazao drskost i u iskorištavanju očajne i vjerojatno bezizlazne situacije koja je državljane Turske potaknula na migraciju ka Zapadu, piše Dubrovačcki vjesnik.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

ŠTO KAŽE ZAKON?

Zbog neprilagođene brzine pao s električnog romobila i zadobio teške tjelesne ozljede

Vozač je uslijed pada zadobio teške tjelesne te je, nakon ukazane liječničke pomoći, prevezen u dubrovačku bolnicu

Objavljeno prije

Foto ilustracija

Tijekom poslijepodnevnih sati jučer, 11. srpnja, u mjestu Slano, došlo je do prometne nesreće koja je za posljedicu imala teško stradavanje 20-godišnjeg državljanina Sjeverne Makedonije.

Do prometne nesreće je došlo kada je 20-godišnjak, upravljajući osobnim prijevoznim sredstvom – električnim romobilom, zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad upravljačem romobila i pao na kolnik.

Uslijed pada vozač je zadobio teške tjelesne ozljede te je, nakon ukazane liječničke pomoći, prevezen u dubrovačku bolnicu.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

ŠTO KAŽE ZAKON?

Električne romobile ne smiju voziti djeca mlađa od 14 godina!

Na električnom romobilu smije se prevoziti samo osoba koja s njim upravlja i pri tom mora na glavi nositi zaštitnu kacigu.

RENT-A-CAR M 740

Dužni su se kretati biciklističkom stazom ili biciklističkom trakom u smjeru kretanja, a u slučajevima da biciklistička staza ili traka ne postoje, mogu se kretati površinama namijenjenim za kretanje pješaka te zonama smirenog promet, a iznimno dionicama županijskih, lokalnih i nerazvrstanih cesta na kojima je brzina kretanja ograničena na 50 km/h ili manje i gdje je to dopušteno prometnim znakom krećući se što bliže desnom rubu kolnika.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije