Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

NOVI ZAKON O PDV-U

Gospodarska i Obrtnička komora sa Udruženjem obrtnika organizira seminar

Objavljeno prije

HGK – Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije i Udruženje obrtnika Dubrovnik, Metković, Ploče i Korčula-Lastovo, organizira seminar

„Novi zakon o POREZU NA DODANU VRIJEDNOST
s primjenom od 1. srpnja 2013.“

u Metkoviću, 28. lipnja 2013. (petak) u 11h
u prostorijama Auto škole „Žabac“ (Kralja Zvonimira 5)

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Viša upravna savjetnica za poreze i doprinose iz Porezne uprave – Područnog ureda Dubrovnik Melita Grčić prezentirati će izmjene i novosti Zakona o porezu na dodanu vrijednost, koje stupaju na snagu ulaskom Hrvatske u EU. Predviđeno trajanje seminara je dva sata.

Seminar je besplatan a zainteresirani se mogu prijaviti, Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Dubrovnik, na telefon 020 312 090.

ČISTOĆA METKOVIĆ

Potpisan ugovor za izgradnje kompostane Metković

Objavljeno prije

Ugovor za projekt izgradnje kompostane Metković potpisali su danas direktor Čistoće Metković Tomislav Jakić te predstavnici tvrtki izvođača radova, Texo gradnja d.o.o. i Trag d.o.o., Pero Račić i Valento Šutalo, a uz nazočnost gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana.

Ukupna vrijednost investicije je 24 milijuna kuna, pri čemu je Čistoća Metković dobila 12 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz europskih fondova. Vrijednost radova je 16 milijuna kn, a planirani rok završetka je 18 mjeseci.

Lokacija kompostane bit će u Vrbovcima, na čestici površine 1.8 ha, a njezinom izgradnjom osigurat će se infrastruktura potrebna za biološku obradu odvojeno prikupljenog biootpada, što će doprinijeti unaprjeđenju sustava gospodarenja komunalnim otpadom na području Grada Metkovića.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Na postrojenju za obradu biootpada obrađivat će se biootpad sakupljen na području gradova Metkovića i Opuzena te susjednih općina Kula Norinska i Zažablje. Dodatno će se na kompostanu dovoziti i biootpad od proizvodnje voća i povrća koji će se preuzimati od poslovnih subjekata, a rješavat će se i dugogodišnji problem otpadne mandarine koja se trenutno odlaže na neprimjerene načine.

– Izgradnjom kompostane Grad Metković će zaokružiti sustav održivoga gospodarenja otpadom, u koji smo u protekle četiri godine uložili znatna sredstva te napore. Važno je napomenuti kako smo u sustav održivoga gospodarenja otpadom uložili 43,7 milijuna kn, a od čega nam je 26,2 milijuna sufinancirano iz različitih fondova. Kroz projekt ‘Učimo gospodariti otpadom’ proveli smo edukaciju građana, nabavili smo 8680 spremnika za odvojeno prikupljanje otpada koje su u fazi isporuke krajnjim korisnicima, nabavili smo dva nova vozila specijalizirana za odvojeno prikupljanje otpadom, a u tijeku je i izgradnja sortirnice te nadvišenja odlagališta otpada na Dubravici, – istaknuo je gradonačelnik Dalibor Milan.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije