Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

AKCIJA TZ METKOVIĆ „PERUNIKA“

Dodijeljena priznanja i nagrade za najljepši vrt, balkon i okućnicu

Objavljeno prije

Perunika

Foto: metkovic.hr

Dodjelom priznanja i nagrada, u petak u galeriji GKS-a u Metkoviću, završena je akcija Turističke zajednice Grada Metkovića nazvana Perunika. Povjerenstvo koje su činili Katarina Ujdur, Višnja Dallera, Magdalena Medar Ujdur, Zvonko Jerković i Marko Dominiković donijeli su slijedeće odluke:

  • nagradu za najljepši balkon pripao je Nikolini Kozini
  • nagradu za najljepšu okućnicu pripala je Petru Iliću
  • nagradu za najljepši vrt u kategoriji ustanova pripala je Parohiji sv. Đorđa

Svima koji su se prijavili, ili ih je netko prijavio na natječaj, a ove godine nisu uspjeli biti nagrađeni, imaju nagradu koju gledaju svaki dan, a to su prekrasni balkoni, vrtovi i okućnice, koje će oni zasigurno nastaviti i dalje pomno uređivati, jer se to ne čini zbog nagrade, nego zbog ljubavi i osjećaja za prirodu i ljepotu. Tko zna, možda im se  slijedeće godine sreća osmjehne, pa za vlastitu kreativnost budu i formalno nagrađeni.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Pohvalna akcija TZ Metković, koja ima cilj činiti grad ljepšim i sticati nova holtikulturna znanja i vještine te dizati svijest za uređenje okoliša.

NOĆ MUZEJA '23. U METKOVIĆU

Posjetili smo Prirodoslovni muzej Metković i Arheološki muzej Narona

Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa brojni sugrađani, veliki i mali, posjetili su metkovske muzeje, Prirodoslovni muzej Metković i Arheološki muzej Narona

Objavljeno prije

Noć muzeja je prilika koju mnogi iskoriste za otkrivanje nečeg novog, bilo da je riječ o svojoj sredini, povijesti ili kulturi, dok za muzeje noć u kojoj prikažu svoj puni sjaj. Tako je bilo i sinoć. Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa brojni sugrađani, veliki i mali, posjetili su metkovske muzeje, Prirodoslovni muzej Metković i Arheološki muzej Narona.

Uvijek je poseban doživljaj gledati mlađe generacije kako otkrivaju Prirodoslovni muzej Metković. Stalni postav koji čini spoj moderne multimedije i bogate ornitološke zbirke mnogu djecu zaintrigira tako da uvijek otkriju nešto novo, zanimljivo.

Interna tema ‘noći’ je bila “Pričajmo/ učimo/ dijelimo sjećanja po starinski u muzeju“, tako su naši sugrađani podijelili svoja sjećanja na sadnju i otkup duha u zgradi Vage, kako je bilo živjeti u njoj, lovne i ribolovne zgode i nezgode, odnosno kako je bilo živjeti u Metkoviću i Neretvi tih davnih godina kada je i ova naša prekrasna zbirka nastala.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Arheološki muzej Narona, prvi “in situ” muzej u Hrvatskoj, sagrađen na ostacima hrama posvećenog prvom rimskom caru Augustu, je svojim posjetiteljima, pored stručnog vodstva kroz stalni postav, priredio izložbu fotografija Kamene gomile, radionicu Izradi antički mozaik te igraonicu Napravi pretpovijesnu kamenu gomilu.

Noć muzeja ’23. odvijala se pod krilaticom ‘Muzeji su važni!’, a u jučerašnju manifestaciju je bilo uključeno 450 lokacija/muzeja diljem Hrvatske.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije