Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

JAVNI NATJEČAJ ZA DODJELU POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA ZA GRAD METKOVIĆ

Sa Andrijom Brečićem iskreno

Objavljeno prije

Dolina Neretve

Ovih dana jednostavno je nezaobilazna tema javni natječaj za najam poljoprivrednog zemljišta za područje grada Metkovića. Najspominjanije ime je mladi gospodin Andrija Brečić, koji je na natječaju uspio izboriti preko trideset parcela, te tako postao najspominjanija osoba u neretvanskoj dolini. S mladim  gospodinom Brečićem  razgovarali smo o ovoj gorljivoj temi. Vrlo rado se odazvao razgovoru i siguran u sebe i uvjerljivo nam je odgovorio na par pitanja:

Sveznalica 7400xXpx

Gospodine Brečić, ovih dana Metković bruji, što se zapravo dogodilo i kako ste uspjeli pridobiti komisiju i steći uvjete sklapanja ugovora na ovako veliki broj parcela ?

Znam da mnogima nije jasno, ali pokušat ću objasniti. Moje poljoprivredno gospodarstvo registrirano je još 2003. godine i svatko zna da se moja obitelj prehranjuje isključivo od poljoprivrede. Jedini razlog što sam uspio steći priliku za potpisivanje ugovora sa RH leži u tome jer se iz moje aplikacije mogao isčitati kontinuitet, zatim kvalitetno sastavljen elaborat, domicilnost i dobra novčana ponuda za svaku od parcelu za koju sam se natjecao. Dodatnih 10 bodova dobio sam što sam mlađi od 40 godina i 9 bodova što sam u sustavu doprinosa za mirovinsko i zdravstveno.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Što će se dogoditi sada, mislite li da će biti negodovanja, da li je bilo pogodovanja ?

Gledajte, ja sam svoj posao pošteno napravio, trudio sam se da svaki elaborat ima smisla, tako da je svaka priča o pogodovanju deplasirana. Pričalo se da će se na javni natječaj javiti veliki broj “jakih igrača”, išao sam s logikom, aplicirati na više parcela, u slučaju da ne prođe ona koju sam želio. To vam je kao kada upisujete fakultet, prijavite se na više njih za rezervu ako ne prođete u onaj željeni. Tako ću uraditi i sa zemljištem. Odmah vam kaže da neću potpisati tih trideset i nešto ugovora. Cilj mi je okrupniti pet parcela, a sve ostalo zemljište će pripasti onima koji su bili iza mene u natječaju. Želja mi je da u Metkoviću ima što više poljoprivrednih proizvođača, koji bi se kasnije udružili u klastere i tako djelovali zajednički na tržištu. Sve to po uzoru na mnoge europske zemlje koje postižu vrhunske rezultate i dobit u ovom segmentu. Ovo je najiskrenije što vam mogu reći i to ću učiniti.

Bilo je priča da ovakav način prijavljivanja nije u skladu sa zakonom

To nije točno, sve ono za što sam dobio na natječaju je zakonito i mogao bih potpisati ugovore za sve te parcele. Ponavljam Vam, išao sam na više parcela jer je bilo priče da će biti prijava čak iz vani, a ja stojim iza onog što sam vam i prije rekao.

Hvala Vam na iskrenosti, nadam se da će javnost biti ovom informacijom zadovoljna.

Hvala i Metkovic NEWs-u što mi je dao priliku da kažem istinu i da spriječim insinuacije koje se ovih dana šire Metkovićem. Sve je bilo pošteno i stojim iza svojih izgovoreni riječi.

Hvala vam na razgovoru.

Odluku o dodjeli zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Metkovića, donesenu od strane Agencije za poljoprivredno zemljište, pogledajte u priloženom dokumentu.

Vrbovci - zakup zemljišta

ČISTOĆA METKOVIĆ

Potpisan ugovor za izgradnje kompostane Metković

Objavljeno prije

Ugovor za projekt izgradnje kompostane Metković potpisali su danas direktor Čistoće Metković Tomislav Jakić te predstavnici tvrtki izvođača radova, Texo gradnja d.o.o. i Trag d.o.o., Pero Račić i Valento Šutalo, a uz nazočnost gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana.

Ukupna vrijednost investicije je 24 milijuna kuna, pri čemu je Čistoća Metković dobila 12 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz europskih fondova. Vrijednost radova je 16 milijuna kn, a planirani rok završetka je 18 mjeseci.

Sveznalica 7400xXpx

Lokacija kompostane bit će u Vrbovcima, na čestici površine 1.8 ha, a njezinom izgradnjom osigurat će se infrastruktura potrebna za biološku obradu odvojeno prikupljenog biootpada, što će doprinijeti unaprjeđenju sustava gospodarenja komunalnim otpadom na području Grada Metkovića.

Na postrojenju za obradu biootpada obrađivat će se biootpad sakupljen na području gradova Metkovića i Opuzena te susjednih općina Kula Norinska i Zažablje. Dodatno će se na kompostanu dovoziti i biootpad od proizvodnje voća i povrća koji će se preuzimati od poslovnih subjekata, a rješavat će se i dugogodišnji problem otpadne mandarine koja se trenutno odlaže na neprimjerene načine.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Izgradnjom kompostane Grad Metković će zaokružiti sustav održivoga gospodarenja otpadom, u koji smo u protekle četiri godine uložili znatna sredstva te napore. Važno je napomenuti kako smo u sustav održivoga gospodarenja otpadom uložili 43,7 milijuna kn, a od čega nam je 26,2 milijuna sufinancirano iz različitih fondova. Kroz projekt ‘Učimo gospodariti otpadom’ proveli smo edukaciju građana, nabavili smo 8680 spremnika za odvojeno prikupljanje otpada koje su u fazi isporuke krajnjim korisnicima, nabavili smo dva nova vozila specijalizirana za odvojeno prikupljanje otpadom, a u tijeku je i izgradnja sortirnice te nadvišenja odlagališta otpada na Dubravici, – istaknuo je gradonačelnik Dalibor Milan.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije