Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

U METKOVIĆU NE NUDE SAMO SUNCE I MORE

TZ Grada Metkovića promovira suvremene turističke sadržaje

Objavljeno prije

Foto Ilustracija

U posljednjih nekoliko godina broj turističkih kreveta u Metkoviću porastao je s 250 na oko 450, zahvaljujući naporima samih investitora, ali i pravilnoj promidžbi ukupnih turističkih potencijala doline Neretve u Hrvatskoj i u svijetu.

Rezultati u dolascima i noćenjima svakako će biti puno veći nego prošle. Ne radi se o tako velikim brojkama kao primjerice u priobalju ili u Makarskoj, ali raduje spoznaja da je gostiju sve više. Posebno treba reći da Metković nema morske plaže, te da TZ Grada u svijetu na razne načine promovira prirodne i kulturno povijesne potencijale i znamenitosti, gastronomiju, ciklo-turizam, vinske staze, dakle puno više od klasične „ponude“ na obali, sunca i mora.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Stoga i razvitku turizma kao važne gospodarske grane valja pristupati na suvremeniji i primjereniji  način te gostima nuditi atraktivne sadržaje poput saffari izleta, berbe mandarina, kušanja lokalnih autohtonih proizvoda i autohtone gastronomije,  a ne samo noćenje u apartmanima ili sobama.

Lijep je primjer izgradnje vila za odmor u ruralnim dijelovima kako grada Metkovića tako i u drugim područjima doline Neretve i priobalja gdje gosta vidite kad dođe i kad odlazi, a ima sve na jednom mjestu i što je najvažnije ima svoj mir.

Valja spomenuti iznimne vrijednosti jednog od najpoznatijih prirodoslovnih muzeja , muzej u Metkoviću, te Arheološki muzej u Vidu koji po značajima nalaza predstavlja najvažnije arheološko središte iz doba Antike na Istočnoj obali Jadrana.

JERKOVAČKA FEŠTA

Jerkovac bakljadom i pjesmom dočekao svoje lađare

Objavljeno prije

Nakon Maratona lađa mještani Jerkovca tradicionalno su dočekali svoje lađare, bakljadom i pjesmom kod Ćelića kuća započela je još jedna Jerkovačka fešta.

Jedinstven je to primjer sloge jednog gradskog kvarta. Svatko na svoj način nešto doprinese, ali fešta je iz godine u godinu je sve bolja i posjećenija.

Iako su loši vremenski uvjeti i povremene kapi kiše otkazivali redom večernje događaje po dolini Neretve, to nije spriječilo mještane Jerkovca da po dvanaesti put ugoste brojne posjetitelje te uz iće i piće, i pjesmu Branke Medaka, druženje potraje do kasno u noć.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Uskoro slijedi foto…

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije