Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

U METKOVIĆU NE NUDE SAMO SUNCE I MORE

TZ Grada Metkovića promovira suvremene turističke sadržaje

Objavljeno prije

Foto Ilustracija

U posljednjih nekoliko godina broj turističkih kreveta u Metkoviću porastao je s 250 na oko 450, zahvaljujući naporima samih investitora, ali i pravilnoj promidžbi ukupnih turističkih potencijala doline Neretve u Hrvatskoj i u svijetu.

Rezultati u dolascima i noćenjima svakako će biti puno veći nego prošle. Ne radi se o tako velikim brojkama kao primjerice u priobalju ili u Makarskoj, ali raduje spoznaja da je gostiju sve više. Posebno treba reći da Metković nema morske plaže, te da TZ Grada u svijetu na razne načine promovira prirodne i kulturno povijesne potencijale i znamenitosti, gastronomiju, ciklo-turizam, vinske staze, dakle puno više od klasične „ponude“ na obali, sunca i mora.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Stoga i razvitku turizma kao važne gospodarske grane valja pristupati na suvremeniji i primjereniji  način te gostima nuditi atraktivne sadržaje poput saffari izleta, berbe mandarina, kušanja lokalnih autohtonih proizvoda i autohtone gastronomije,  a ne samo noćenje u apartmanima ili sobama.

Lijep je primjer izgradnje vila za odmor u ruralnim dijelovima kako grada Metkovića tako i u drugim područjima doline Neretve i priobalja gdje gosta vidite kad dođe i kad odlazi, a ima sve na jednom mjestu i što je najvažnije ima svoj mir.

Valja spomenuti iznimne vrijednosti jednog od najpoznatijih prirodoslovnih muzeja , muzej u Metkoviću, te Arheološki muzej u Vidu koji po značajima nalaza predstavlja najvažnije arheološko središte iz doba Antike na Istočnoj obali Jadrana.

PRODULJENJE POPISA 2021.

DRŽAVNI ZAVOD ZA STATISTIKU PRODULJUJE PROVEDBU TERENSKOG POPISIVANJA

Objavljeno prije

U skladu sa Zakonom o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (Narodne novine, br. 25/20. i 34/21.), Državni zavod za statistiku odlučio je produljiti provedbu druge faze Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine, odnosno terenskog popisivanja do 29. listopada 2021. Odluka o produljenju provedbe Popisa 2021. donesena je zbog procjene da do 17. listopada 2021. neće biti popisane sve popisne jedinice definirane spomenutim Zakonom.

Zbog specifičnih okolnosti u kojima se provodi Popis 2021., produljenje provedbe terenskog popisivanja omogućit će popisivačima koji su na terenu da obave popisivanje svih popisnih jedinica koje nisu samostalno popisane, osobnim intervjuom sa stanovništvom s pomoću elektroničkih uređaja te izvrše kontrolu podataka prikupljenih u prvoj fazi Popisa 2021. Stoga građani ne trebaju brinuti da popisivači neće obići njihova kućanstva.

Državni zavod za statistiku objavit će prve rezultate Popisa 2021. 60 dana od završetka popisivanja na terenu, a konačne rezultate u skladu s rokovima koji će biti definirani programima publiciranja i kalendarima objavljivanja statističkih podataka.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zagreb, 14. listopada 2021.

ODLUKA

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije