Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

92 nova slučaja zaraze koronavirusom, 21 osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 92 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Radi se o 28 osoba iz Dubrovnika, 21 iz Metkovića, po 8 iz Konavala, Ploča i Župe dubrovačke, 6 iz Opuzena, po 3 iz Korčule, Lumbarde i Stona, te po 1 osoba iz Dubrovačkog Primorja, Kule Norinske, Vele Luke i Zažablja.

Sveznalica 7400xXpx

Oporavilo se 219 osoba: 96 iz Dubrovnika, 26 iz Metkovića, po 17 iz Konavala i Župe dubrovačke, 15 iz Korčule, 10 iz Ploča, po 7 iz Blata, Stona i Vele Luke, 5 iz Dubrovačkog Primorja, 3 iz Orebića, po 2 iz Kule Norinske, s Mljeta, iz Opuzena i Smokvice, te 1 osoba iz Lumbarde.

U posljednja 24 sata obrađeno je 399 uzoraka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 225.882 uzorka.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 35 osoba pozitivnih na koronavirus, tri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb te su na respiratoru.

U samoizolaciji su 823 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 1009 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih mjera propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

DOM ZA ODRASLE OSOBE I REHABILITACIJU METKOVIĆ

Održan sastanak na temu nadogradnje zgrade te proširenja smještajnih kapaciteta

Objavljeno prije

Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković posjetili su tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš, saborski zastupnik Ivan Ćelić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

S ravnateljicom Doma Vjekoslavom Soldo održali su sastanak na kojem su razgovarali o nadogradnji zgrade Doma te proširenju smještajnih kapaciteta.

Sveznalica 7400xXpx

Naime, Dom u Metkoviću jedina je ustanova u vlasništvu RH na ovom području za smještaj odraslih osoba s invaliditetom te starijih i teško bolesnih osoba. Za obje kategorije postoji lista čekanja s velikim brojem zahtjeva za smještaj. Postojeći kapacitet za smještaj odraslih osoba s invaliditetom je 20, a za starije i teško bolesne osobe 36 korisnika.

Na sastanku je istaknuto kako bi se nadogradnjom zgrade Doma Metković povećali smještajni kapaciteti za 40 korisnika, odnosno za 30 mjesta za starije pokretne i teže pokretne osobe te 10 mjesta za osobe s invaliditetom. Također, u okviru smještajnih kapaciteta za osobe s invaliditetom osigurala bi se dva mjesta za privremeni smještaj koji bi mogli koristiti roditelji koji imaju status roditelja njegovatelja za vrijeme korištenja svog godišnjeg odmora ili u slučaju neke krizne situacije.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Inače, Dom Metković, osim usluge smještaja, pruža i socijalne usluge poludnevnog i cjelodnevnog boravka te uslugu psihosocijalne podrške djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije