Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300

SASTANAK STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

Gradonačelnik Milan sa bližim suradnicima održao sastanak na temu rekordnih oborina

Objavljeno prije

Rekordna količina oborina sručila se danas na Metković, u manje od 24 sata palo je 167,0 lit/m² oborina što je bio povod za sastanak u prostorijama Grada Metkovića koji je sazvao gradonačelnik Dalibor Milan sa svojim zamjenikom, ujedno i načelnikom Stožera Civilna zaštite Grada Metkovića Robertom Dokom, voditeljicom Službe civilne zaštite Dubrovnik, predstavnicima Hrvatskih voda i naših vatrogasaca, te suradnicima.

Sastanak je sazvan uslijed rekordnih količina oborina, te analiziranju mjera koje se poduzimaju kao i razmatranje daljnjih mjera.

Od kada je počela padati kiša, odnosno od jučer do danas u 13 sati, prema podacima motritelja Klimatološke postaje Metković DHMZ-a palo je ukupno 167,00 litara po četvornom metru (kiša i tuča). Radi se o iznimnim količinama oborina, obzirom da u prosječnom zimskom kišovitom mjesecu padne od 200-220 litara oborina po četvornom metru.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740

Sve raspoložive snage JVP i DVD Metković su od jutra na terenu i vrše ispumpavanja po dojavama građana i drugih službi na terenu.

Hrvatske vode poduzimaju redovne mjere obrane od poplava. Sve crpne stanice su neprekidno u funkciji, kao i službe koje obilaze teren. Svima njima ovim putem se zahvaljujem.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Sve snage će i dalje cijelu noć biti na terenu.

O svim daljnjim aktivnostima javnost će biti pravovremeno obaviještena, – nakon sastanka izvijestio je gradonačelnik Milan.

GRADSKI PARK METKOVIĆ

Otvoren 11. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda ‘Eko rural’

Objavljeno prije

Foto: Metkovic.hr

U Gradskome parku otvoren je 11. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda ‘Eko rural’.

Nakon nastupa mlađe skupine KUD-a Metković, posjetitelje je pozdravio predsjednik Zajednice braniteljskih zadruga Mijo Vukušić koji je ujedno i otvorio Sajam.

Inače, cilj Sajma je afirmiranje malih proizvođača s ruralnih područja, posebice onih uključenih u ekološku poljoprivrednu proizvodnju te svih onih koji izlažu različite rukotvorine. Sajam organizira Udruga Dobra, Zajednica braniteljskih zadruga te Modrozelena zadruga, a možete ga posjetiti tijekom dana.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Šambrole
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije