Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

USTANOVA ZA KULTURU I SPORT METKOVIĆ

Korištenje teniskih terena je i dalje besplatno, ali zbog devastacije ubuduće pod ključem

Objavljeno prije

Zbog učestale devastacije i vandalizma nad sportskom imovinom Grada Metkovića, a kojom upravlja Ustanova za kulturu i sport Metković, dana 17. veljače donesena je Odluka o stavljanju pod nadzor teniskih terena, odnosno zaključavanju istih.

Ustanova za kulturu i sport Metković Odluku je donijela zbog velikoga broja neodgovornih korisnika koji kontinuirano odlažu otpad na neprimjeren način i na neprimjerena mjesta, uništavaju mreže i klupe za sjedenje, ulaze na teniske terene s motorima i biciklima, na odgovarajući i propisan način ne čiste izmet njihovih kućnih ljubimaca itd. Zbog takve dugogodišnje eksploatacije teniskih terena (koji se svim sugrađanima ustupljuju potpuno besplatno)  nužna je njihova obnova, ali i kontrolirano korištenje!

Na području Grada Metkovića djeluje jedna teniska škola – Teniski klub Metković, udruga registrirana u svim tijelima RH te Udruga članica Športske zajednice Grada Metkovića, kojoj su kao takvoj dodijeljeni termini za sve aktivnosti na teniskim terenima. Svi ostali zainteresirani sugrađani i dalje će moći koristiti teniske terene, ali, kako je istaknuto – uz kontrolu korištenja! Naime, važno je napomenuti kako zaključavanje teniskih terena, ne znači i zabranu korištenja istih! Baš kao i dosada, korištenje teniskih terena za sve zainteresirane bit će besplatno, ali uz preuzimanje ključeva u Gradskoj sportskoj dvorani, koji se nakon korištenja terena vraćaju! Informacije o tome gdje i kako se mogu preuzeti ključevi, oglašene su i na tablama postavljenima na vratima teniskih terena.

Želimo naglasiti i kako je na dijelu sportskih objekata kojima upravlja Ustanova za kulturu i sport Metković postavljen videonadzor, a u tijeku je postavljanje istoga i na teniske terene. U skladu s tim, ubuduće ćemo, u slučaju eventualne devastacije naše imovine, a u suradnji s policijom, napraviti sve da se počinitelji otkriju te kazne.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ipak, želimo još jednom apelirati na sve građane da zajedničkim snagama skrbimo o javnoj imovini, koja nam je svima ustupljena na korištenje. Na taj način zajednički i doprinosimo poboljšanju kvalitete treniranja sportaša starijih i mlađih uzrasta metkovskih klubova, što će, sigurni smo, rezultirati brojnim sportskim odličjima!

Ustanova za kulturu i sport Metković

CENTAR ZA PODUZETNIŠTVO DNŽ

Prijavite se na besplatnu radionicu ‘Kako postati poduzetnik’

Objavljeno prije

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s  Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ) poziva sve zainteresirane na besplatnu radionicu “Kako postati poduzetnik” koja će se održati u 09.02.2023., s početkom u 10.00 sati u Poduzetničkom inkubatoru Ploče.

Radionica se održava za sve zainteresirane buduće poduzetnike koji planiraju pokrenuti poslovanje i ostvariti Potporu za samozapošljavanje HZZ-a. Budući da većina početnika ne raspolaže osnovnim informacijama o poduzetništvu, cilj radionice je i toj skupini omogućiti besplatne informacije i savjete iz sfere poduzetništva.

Polaznici će na radionici imati priliku dobiti informacije vezane za osnivanje pravnog subjekta, informacije o poreznim i računovodstvenim obvezama poduzetnika, dostupnim edukacijama, aktualnim natječajima za bespovratna sredstva i poduzetničkim kreditima s povoljnim i subvencioniranim kamatnim stopama.

Predstavnik HZZ-a će prezentirati mjere za samozapošljavanje i zapošljavanje.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Mjesto održavanja: Poduzetnički inkubator Ploče, Crna Rika 7a, Ploče

Predviđeno trajanje radionice: 3 sata.

Budući da je broj polaznika ograničen, molimo sve zainteresirane poduzetnike da se prijave putem:

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije