Ostanimo u kontaktu
Advent Metković LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

ČAPLJINA

I. Međunarodna konferencija o zapošljavanja osoba sa invaliditetom

Objavljeno prije

osobe-sa-invaliditetom

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike u suradnji sa Fondom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH, te u koordinaciji Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom“ MOGU, HOĆU, ZNAM“ i Atašea za socijalna pitanja Republike Austrije organizira:

I. Međunarodnu konferenciju pod nazivomRazvoj sistema profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba sa invaliditetom u FBiH“,  koja se održava 28.-29. studenoga 2013. godine  u hotelu Mogorjelo, u Čapljini, sa početkom u 11 sati.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Konferencija se održava sa ciljem razmjene iskustava, ideja i pozitivnih praksi u svrhu daljnjeg razvoja sistema profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba sa invaliditetom u FBiH. Konferencijom se želi potaknuti međunarodna suradnja, okupljajući stručnjake iz oblasti profesionalne rehabilitacije, poradi sticanja znanja o suvremenim europskim procesima profesionalne rehabilitacije, koja će doprinjeti procesu izgradnje sistema profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba sa invaliditetom u FBiH.

Tim povodom, stručnjaci iz zemalja BiH, Hrvatske, Crne Gore, Austrije će održati predavanja iz oblasti profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Sveznalica 7400xXpx

Aktivno učešće u radu konferencije uzet će između ostalog i federalni ministar rada i socijalne politike Vjekoslav Čamber, direktor Fonda Ivica Marinović, ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković, Zavodi za zapošljavanje Republike Hrvatske, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom RH, resorna ministarstva te ostali ključni subjekti iz oblasti profesionalne rehabilitacije, – stoji u priopćenju ministarstva rada i socijalne politike FBIH.

NAKON SVEGA NEKOLIKO MJESECI

Eurowings ukinuo liniju od Düsseldorfa prema Mostaru

Objavljeno prije

Eurowings

Iako su svi letovi bili popunjeni, njemački prijevoznik Eurowings odlučio je kako će iduće godine ugasiti liniju iz Düsseldorfa prema Mostaru.

To su za Večernji list potvrdili sugovornici iz Zračne luke Mostar, a na pitanje mogu li to u Eurowingsu uraditi s obzirom na potpisane ugovore, rečeno je kako im aktualni ugovor to omogućuje.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

– Oni su ovu odluku donijeli jer zrakoplov koji dolazi u Mostar namijenjen je za kraće letove i nije im se isplatilo ostaviti ga na liniji prema Mostaru. Planovi su bili da će osigurati veći zrakoplov prema Mostaru, ali se to nije dogodilo. S druge strane, potvrđeno je kako se nastavljaju letovi prema Stuttgartu, tako da ćemo barem na taj način ostati povezani s Njemačkom, – rekli su za Večernji list iz Zračne luke Mostar.

Inače, ove linije su uspostavljene zahvaljujući subvencijama koje je osigurala Vlada HNŽ-a, a sada je pitanje hoće li se subvencije smanjiti s obzirom na to da je jedna od dviju linija prema Njemačkoj ugašena.

Sveznalica 7400xXpx

Iz Zračne luke Mostar izrazili su žaljenje zbog ovakvog postupka Eurowingsa te su izrazili nadu kako će u budućnosti doći do uspostave novih linija.

Tako je Zračna luka Mostar ostala na samo dvije redovite linije. Osim Stuttgarta, operativna ostaje i zračna linija sa Zagrebom. I ona opstaje zahvaljujući isključivo subvencijama koje daje Vlada Federacije BiH.

Inače, zračna linija Mostar – Zagreb znatno je slabija nego što je slučaj s letovima za Njemačku i ovaj projekt neće biti održiv bez nastavka subvencija. Ako uskoro ne dođe do velike promjene u načinu rada i poslovanja Zračne luke Mostar, ova institucija bi se mogla naći u velikim problemima.

Veliki pad broja putnika je zabrinjavajući i pitanje je kako će mostarska zračna luka funkcionirati iduće godine ako se ovaj trend nastavi.

Sugovornici Večernjaka su zabrinuti za budućnost Zračne luke Mostar te dodaju kako se trenutačno najveća nadanja polažu na charter-letove kojima putnici dolaze u Međugorje.

– Vjerski turizam nešto je što nam je u prošlosti donijelo rekordne brojke i ponovno se vraćamo tim angažmanima. Nadamo se kako ćemo se vratiti na razinu na kojoj smo bili prije nekoliko godina, a to je oko 100.000 putnika. Bit će potrebno mnogo napora da se to ostvari, ali moramo ići u tome smjeru. Svaki drugi scenariji znači velike probleme u radu Zračne luke i urušava sustav koji je izgrađen upravo u godinama kada smo najbolje poslovali, – zaključili su sugovornici Večernjaka.

Inače, u Zračnu luku Mostar posljednjih su godina uloženi milijuni maraka. Zastoj u poslovanju značio bi kako te investicije propadaju. To je dodatni razlog da se ozbiljnije pristupi rješavanju problema u ovoj instituciji i da se konačno krene s iskorištavanjem potencijala koje ima Zračna luka Mostar.

Piše: M. Karačić / VečernjiList.ba

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije