Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

METKOVIĆ LAGANO!

Totalni medijski rat!

Objavljeno prije

Već sam se ranije bavio temom internetskih news portala, koji su zadnjih dana ušli u otvoreni medijski rat.

Da rekapituliram, životom i zanimljivostima u gradu Metkoviću bave se tri internetska portala.

GMBJedan je službeni, gradski portal, koji se na ovaj ili onaj način finacira iz proračuna, i čiji se urednici nisu mijenjali od osnutka, pa bi logično, trebao biti na usluzi svima građanima podjednako.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

EMBPrije otprilike godinu i nešto dana svjetlo dana ugledao je novi, privatni, gradski portal, čiji se vlasnici i urednici do danas nisu javno prezentirali, premda je po političkoj pristranosti i neskrivenom aktivizmu i agitiranju, poprilično jasno kojoj političkoj grupaciji pripada.

MNBNešto prije zadnjih, lokalnih izbora pojavio se i treći, privatni portal, koji se, (kako se to moderno kaže), kolokvijalno, povezivao s dvije političke opcije, koje su međutim, u teškom međusobnom sukobu, pa nisam sklon povjerovati u takvu, nategnutu kombinaciju.

GALA HOME 740px

I evo, na nesreću, dogodilo se što se dogodilo, teška tragedija sa velikom materijalnom štetom i gubitkom života. Mislim da je zato normalno, da za građane ovog grada, posebice one koji su bili ugroženi, u spomenutom kontekstu, svaka novost u daljem razvoju događanja, predstavlja prvorazrednu vijest, te da je smisao djelovanja ovih portala, da tu vijest prenesu svojim čitateljima.

Dogodilo se tako jednog jutra, da je TREĆI gradski portal PRENIO s nekog drugog medija vijest o podizanju kaznenih prijava protiv odgovornih osoba, što je bez sumnje prvorazredna vijest. PRVI portal učinio je to dosta kasnije tog dana, a DRUGI portal nije tu vijest smatrao vrijednom objave ni dan danas.

Odgovorne osobe nisu se očitovale o tome cijelog dana, da bi putem PRVOG portala (i nekih susjdenih) objavile nekoliko demantija, pomalo zbunjujućeg i nelogičnog sadržaja. TREĆI portal odbio je objaviti demantij, smatrajući da ne sadrži demantij objavljene vijesti, nakon čega su se odgovorne osobe obrušile na potpisanog glavnog urednika, prijeteći mu (!!!) da će građanima skoro: “prezentirati stvarne razloge njegovih postupaka” …
DRUGI portal, koji je sklon ovim osobama, cijelo to vrijeme ne objavljuje niti izvornu vijest, niti njen dematij! (Naravno, ovo tim osobama uopće ne smeta!)

A gdje smo tu mi, građani, pitate se!

Odgovor na to pitanje možda se može naslutiiti iz činjenice da PRVI portal ima kakve takve izvore finaciranja, dok se DRUGI i TREĆI za čitatelje bore na tržištu. Što više čitatelja, to više oglasnog prostora.

Na DRUGOM portalu oglasni prostor već mjesecima zjapi prazan, a vijesti se ažuriraju, ponekad i nakon deset, pa i više dana nektivnosti.

TREĆI portal poprilično je popunjen oglasima, obavijestima i reklamama. A zadnja tri, četri dana, broj lajkova skočio mu je za 40-50 novih glasova.

Sve jasno! Svaki se od navedenih portala, ponašao upravo onako kako su mu diktirali uvjeti na tržištu, a tko je u svom poslu – informiranju javnosti, bio uspješniji, moralniji ili pošteniji, zaključite sami!

Objavljeno na blogu: Metković lagano!

POSJET ZAGREBU

Lađari posjetili predsjednika RH Ivu Josipovića

Objavljeno prije

ladari-josipovic1

U izaslanstvu je bio i gradonačelnik Grada Metkovića dr. Božo Petrov. Naime bilo je dogovoreno da sva tri gradonačelnika u organizaciji Udruge lađara posjete Predsjednika RH, ali su gradonačelnici Opuzena i Ploča u zadnji trenutak zbog drugih obveza izostali iz izaslanstva, prenosi Matijevići i Neretva blog.

U srdačnom razgovoru Predsjednik Josipović se obvezao ponovno doći na Maraton lađa na Neretvi te se u razgovoru pokazalo da je Predsjednik RH vrlo dobro upoznat i sa organizacijom Maratona lađa. Ujedno je i Predsjednik podržao projekt izgradnje “Lađarskih dvora” koji bi u jednoj zgradi objedinio prostorije i skladište lađara, eko muzej, tradicionalnu radionicu izgradnje lađa i trupica, prostorije za smještajne kapacitete za veslačke ekipe i njihove čamce te teretanu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Taj projekt je samo par dana prije izaslanstvo iz doline Neretve u sastavu Marku Marušić (UL Neretve), Ivan Kompar (Turistička zajednica grada Metkovića), Ivana Baće (ravnateljica Prirodoslovnog muzeja u Metkoviću), Izvor Škubonja (UL Neretve, ujedno i pročelnik grada Ploča), Ante Šprlje (UL Neretve), te Maro Kristić (v.d. pročelnika Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Dubrovačko-neretvanske županije), uspješno branilo pred komisijom Ministarstva turizma, nakon čega su primljeni i od strane Ministra turizma Darka Lorencina.

ladari-josipovic2

GALA HOME 740px

Inače lađari su 22. siječnja odradili pravu malu ofenzivu u Zagrebu održavši veći broj sastanaka i za razne druge projekte manjeg ili većeg značaja za dolinu Neretve koji nisu u direktnoj svezi s Maratonom lađa, ali koji na razne načine mogu pomoći dolini Neretve.

Istog dana je i gradonačelnik Metkovića Božo Petrov bio primljen sa skupinom od 20-ak predstavnika županija i gradova kod glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana, a razlog sastanka je odluka HRT-a o ukidanju mnogobrojnih dopisništava diljem RH, između ostalog i u Metkoviću. Na tom vrlo žučnom sastanku, na kojem se, kako saznajemo, nije moglo u takvoj atmosferi normalno obrazložiti potrebu održanja dopisništva HRT-a u Metkoviću, dr. Petrov je dogovorio zaseban sastanak s ravnateljem u kojem će pokušati argumentima dokazati nelogičnost ukidanja dopisništva u Metkoviću.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije