Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2

Aktualno

Prije upotrebe vodu sa izvorišta Prud obavezno prokuhati

Objavljeno prije

Mutna vodaPrema današnjima rezultatima Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije (Služba za zdravstvenu ekologiju, Odjel za vode) u uzorcima vodovodne vode iz izvorišta Prud (uzorci uzeti iz vodovodnih mreža u Prudu, Kuli Norinskoj i Opuzenu) vrijednosti mutnoće su iznad zadanih vrijednosti te kao takvi ne udovoljavaju Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (NN47/08). Pojačana mutnoća prisutna je u vodovodnim mrežama koja se opskrbljuju tom vodom (mjesta: Prud, Vid, dio općine Kula Norinska, grad Opuzen, i općina Slivno).

Pojava zamućivanja vode toga izvorišta posljedica je izrazito obilnih kiša i većeg vodostaja rijeka u dolini Neretve.

Isporučena voda iz izvorišta Prud redovito se klorira i za sada je mikrobiološki ispravna. Iako takva voda nije štetna za zdravlje, ipak preporučamo da se voda za piće prije upotrebe pusti da se istaloži te da se nakon toga samo bistri dio prokuha. Voda se može koristiti za kuhanje, kao i za tuširanje, pranje zubi, te ostale sanitarne potrebe.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

U uzorcima vode iz izvorišta Doljani (uzorci uzeti iz vodovodnih mreža u Metkoviću, što podrazumijeva i uzorke s dijela poplavljenog područja na desnoj obali Neretve) nisu nađene povećane vrijednosti mutnoće, te voda udovoljava Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće i može se koristiti za piće bez prokuhavanja.

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije pojačano će pratiti kretanje mutnoće, slobodnog rezidualnog klora te ostale fizikalno-kemijske i mikrobiološke pokazatelje zdravstvene ispravnosti vode za piće iz spomenutih vodovoda i o tome na vrijeme obavještavati javnost.

Sveznalica 7400xXpx

 

Poslušajte zadnju izjavu dr. M. Ljubića za Delta radio, danu 08.04.2013 u 11:00 sati
[ca_audio url=”https://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2013/04/LJUBIC-VODA.mp3″ width=”640″ height=”27″ css_class=”codeart-google-mp3-player” autoplay=”false”]

 

Voditelj službe za epidemiologiju dr. Miljenko Ljubić

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije