Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

Priopćenje iz EPHZHB

Nikola Krešić odgovorio na optužbe gradonačelnika Gabrića

Objavljeno prije

Nikola Kresic

Proteklih smo dana u više navrata obavještavali javnost o stanju i poduzetim mjerama vezanim za obilne oborine u BiH, posebice na području Hercegovačko-neretvanske županije. U tome kontekstu izvještavali smo o nastalim okolnostima i regulaciji rada CHE Čapljina sve do njezina stavljanja izvan pogona u kojemu se nalazi već dva dana, po nalogu Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Potpuno sam svjestan kao generalni direktor JP Elektroprivreda HZ HB, ali i kao  najobičniji građanin da imam odgovornost, te apsolutno mogu razumjeti poteškoće u kojima su se našli i brojni mještani doline Neretve, od Konjica, Mostara, Čapljine u kojoj i sam živim, posebice Popova polja, Ravnoga, Neuma, sve do Metkovića.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

No nikako ne mogu razumjeti niti ću prihvatiti gnjusne optužbe i primitivna vrijeđanja upućene na moju adresu od strane gradonačelnika Metkovića gosp. Stipe Gabrića Jambe prigodom gostovanju u programu radija Delta, 3. travnja 2013. godine, a čiji sadržaj su prenosili i drugi mediji.

Naime, najvećim dijelom zbog objektivnih okolnosti izazvanih obilnim oborinama i višegodišnjom nesposobnošću rješavanja vlastitih problema, konkretno – izgradnje nasipa kojega mještani Metkovića godinama željno očekuju, gosp. Gabrić koristi prigodu da blateći druge umanji i izbjegne svoju odgovornost.

U nizu iznesenih optužni i uvreda, od moga navodnoga neposlovnog i nekulturnoga ponašanja, arogancije i bezobraštine, nazivanja divljakom kojega treba baciti u Neretvu da ga odnese (Je li ovo poziv na likvidaciju?), do prizivanja da mi se dogodi nešto strašno, što  ne priliči nikome niti bi itko smio javno izgovoriti ovakvo što a kamoli gradonačelnik jednoga grada kao što je Metković, makar se radilo o nedodirljivome gosp. Gabriću.

Posebno je zanimljiva činjenica da mene gradonačelnik Gabrić osobno ne poznaje niti poznajem ja njega, a sa sigurnošću iznosi takve teške kvalifikacije.

Podsjetit ću kako je i Hrvatska i BiH javnost imala brojne prigode godinama slušati i svjedočiti o mutnim poslovima, sudskim procesima, zapravo životu i djelu gosp. Jambe, pa toj istoj javnosti prepuštam neka prosudi civilizacijsku razinu njegova istupa, ako se uopće tako može i nazvati.

Naravno da odbacujem sve iznesene optužbe i morbidne kvalifikacije, a nastojat ću i dalje ponašati se maksimalno odgovorno, poštujući zakonske propise, ali i svjesno ih prekršiti zbog nesposobnih birokrata, ukoliko će to pridonijeti ublažavanju štetnih posljedica i pomoći zaštiti stanovništva bez obzira s koje strane državne granice se nalazili.

O mojemu dugogodišnjem radu neka svjedoči dosadašnja poslovna karijera koja  nema niti najmanje mrlje, a moju osobnost neka prosuđuju svi koji su zainteresirani, a smatram da ponajviše pravo na to imaju moji suradnici, prijatelji, sugrađani i svi drugi s kojima sam odrastao  (uz Neretvu) i čestito radio na različitim poslovima kao što nastojim činiti i danas.

NAKON SVEGA NEKOLIKO MJESECI

Eurowings ukinuo liniju od Düsseldorfa prema Mostaru

Objavljeno prije

Eurowings

Iako su svi letovi bili popunjeni, njemački prijevoznik Eurowings odlučio je kako će iduće godine ugasiti liniju iz Düsseldorfa prema Mostaru.

To su za Večernji list potvrdili sugovornici iz Zračne luke Mostar, a na pitanje mogu li to u Eurowingsu uraditi s obzirom na potpisane ugovore, rečeno je kako im aktualni ugovor to omogućuje.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Oni su ovu odluku donijeli jer zrakoplov koji dolazi u Mostar namijenjen je za kraće letove i nije im se isplatilo ostaviti ga na liniji prema Mostaru. Planovi su bili da će osigurati veći zrakoplov prema Mostaru, ali se to nije dogodilo. S druge strane, potvrđeno je kako se nastavljaju letovi prema Stuttgartu, tako da ćemo barem na taj način ostati povezani s Njemačkom, – rekli su za Večernji list iz Zračne luke Mostar.

Inače, ove linije su uspostavljene zahvaljujući subvencijama koje je osigurala Vlada HNŽ-a, a sada je pitanje hoće li se subvencije smanjiti s obzirom na to da je jedna od dviju linija prema Njemačkoj ugašena.

Iz Zračne luke Mostar izrazili su žaljenje zbog ovakvog postupka Eurowingsa te su izrazili nadu kako će u budućnosti doći do uspostave novih linija.

Tako je Zračna luka Mostar ostala na samo dvije redovite linije. Osim Stuttgarta, operativna ostaje i zračna linija sa Zagrebom. I ona opstaje zahvaljujući isključivo subvencijama koje daje Vlada Federacije BiH.

Inače, zračna linija Mostar – Zagreb znatno je slabija nego što je slučaj s letovima za Njemačku i ovaj projekt neće biti održiv bez nastavka subvencija. Ako uskoro ne dođe do velike promjene u načinu rada i poslovanja Zračne luke Mostar, ova institucija bi se mogla naći u velikim problemima.

Veliki pad broja putnika je zabrinjavajući i pitanje je kako će mostarska zračna luka funkcionirati iduće godine ako se ovaj trend nastavi.

Sugovornici Večernjaka su zabrinuti za budućnost Zračne luke Mostar te dodaju kako se trenutačno najveća nadanja polažu na charter-letove kojima putnici dolaze u Međugorje.

– Vjerski turizam nešto je što nam je u prošlosti donijelo rekordne brojke i ponovno se vraćamo tim angažmanima. Nadamo se kako ćemo se vratiti na razinu na kojoj smo bili prije nekoliko godina, a to je oko 100.000 putnika. Bit će potrebno mnogo napora da se to ostvari, ali moramo ići u tome smjeru. Svaki drugi scenariji znači velike probleme u radu Zračne luke i urušava sustav koji je izgrađen upravo u godinama kada smo najbolje poslovali, – zaključili su sugovornici Večernjaka.

Inače, u Zračnu luku Mostar posljednjih su godina uloženi milijuni maraka. Zastoj u poslovanju značio bi kako te investicije propadaju. To je dodatni razlog da se ozbiljnije pristupi rješavanju problema u ovoj instituciji i da se konačno krene s iskorištavanjem potencijala koje ima Zračna luka Mostar.

Piše: M. Karačić / VečernjiList.ba

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije