Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

METKOVSKO LJETO

Započeo Umjetnički likovni susret 2021. Metković

Objavljeno prije

U organizaciji Ustanove za kulturu i sport Metković te uz potporu Grada Metkovića u Gradskome parku je jutros započeo Umjetnički likovni susret 2021. Metković koji traje do srijede.

Na likovnom susretu sudjeluju dobro poznati umjetnici akademski slikar Ivan Listeš, akademski slikar Stjepan Ivanišević, akademski slikar / grafičar Jure Kokeza, akademski slikar Hrvoje Marko Peruzović, akademska slikarica Anamarija Obradović, dipl. oecc. Edo Unković, diplomirani konzervator, redovni profesor na UMAS-u Ivo Donelli i profesorica likovne kulture Dubravka Šešelj.

Osim što je Umjetnički likovni susret 2021. veliki kulturni događaj u sklopu kojega je naš grad ugostio renomirane umjetnike, isti je i humanitarnoga karaktera.

Naime, svaki od umjetnika će napraviti, naslikati i donirati po dvije slike, odnosno skulpture, a prihod od prodaje namijenjen je za kupnju automobila Udruzi ‘Otac Ante Gabrić’ koja skrbi o starijim i nemoćnim osobama s područja Grada Metkovića. Novi automobil pomoći će u lakšoj terenskoj mobilnosti gerontodomaćica Udruge te za prijevoz korisnika na organizirane dnevne aktivnosti koje se svakim danom održavaju u prostorijama Udruge.

Izjave za medije predviđene su u utorak, 10. kolovoza u 12 sati kada će umjetnike pozdraviti gradonačelnik Dalibor Milan, ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinka Mijoč te predstavnici Udruge ‘Otac Ante Gabrić’. Otvorenje izložbe slika i skulptura održat će se u utorak, 10. kolovoza u Galeriji GKS-a Metković s početkom u 20. Otvorenje izložbe održat će se samo uz prisutnost medija, a bez prisustva posjetitelja.

MEĐUNARODNI UMJETNIČKI PROJEKT 'SAN'

Sand Art Neretva Festivala u narednim danima na Ušću Neretve

Objavljeno prije

Međunarodni umjetnički projekt SAN – Sand Art Neretva Festivala, održati će se na području Ušća Neretve u razdoblju od 17. do 23. rujna 2021. godine.

SAN Festival je projekt koji se održava u organizaciji osječke udruge SLAMA – udruge za poticanje umjetničke svijesti u društvu, u suradnji s opuzenskom udrugom St. Valerio (koja stoji iza njihovog najpoznatijeg projekta Zen-Opuzen Festivala).

Također, SAN Festival već prvu godinu svoga postojanja, dobija podršku Ministarstva kulture i medija, TZ grada Ploče i grada Opuzena, Grada Opuzena i Dubrovačko-neretvanske županije, a okuplja umjetnike koji će u tjedan dana stvaranja kreirati program i sadržaj za djecu, mlade i sve zainteresirane.

Tom prigodom, organizirat će se likovne radionice kreiranja prostranih crteža na pijesku, te interatktivne kreativne radionice plesa, plesnog pokreta i fotografije (“photopainting”).

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije