Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

PRIHOD OD PRODAJE SLIKA NAMIJENJEN ZA UDRUGU ‘OTAC ANTE GABRIĆ’

Izložena zanimljiva djela nastala tijekom Umjetničkoga likovnog susreta 2021. Metković

Objavljeno prije

Foto: Ana Vučković / Metković.hr

U Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković otvorena je izložba slika nastalih tijekom Umjetničkoga likovnog susreta 2021. Metković koji se od ponedjeljka održava u Gradskome parku, u organizaciji Ustanove za kulturu i sport Metković te uz potporu Grada Metkovića.

Otvorenju izložbe prisustvovali su ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinka Mijoč, umjetnici koji su sudjelovali na Susretu te predstavnici Udruge ‘Otac Ante Gabrić’ kojoj su namijenjena sredstva od prodaje slika.

Naime, osim što je Umjetnički likovni susret veliki kulturni događaj u sklopu kojeg je Metković ugostio renomirane umjetnike, isti je i humanitarnoga karaktera, pri čemu će se sva sredstva od prodaje namijeniti za kupnju automobila Udruzi ‘Otac Ante Gabrić’. Ta Udruga osnovana je 2008. godine te skrbi o starijim i nemoćnim osobama. U sklopu svojih aktivnosti pružaju i socijalne usluge ‘Pomoć u kući’, pri čemu njihove gerontodomaćice pomažu starijim osobama u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

– Nalazimo se u teškom i neočekivanom vremenu pandemije koronavirusa u kojem svi mi moramo dati svoj doprinos kako bi zaštitili one koji su najugroženiji – osobe starije životne dobi. Razmišljajući o tome kako možemo pomoći radu udruge, a time i većoj kvaliteti života njihovih korisnika, mi iz Ustanove za kulturu i sport Metković, uz veliku potporu Grada Metkovića, odlučili smo organizirati Umjetnički likovni susret, a sva sredstva od prodaje slika bit će namijenjena za kupnju novoga automobila Udruzi Otac Ante Gabrić. Osim što će novi automobil olakšati mobilnost gerontodomaćica Udruge, služit će i za prijevoz starijih korisnika na organizirane dnevne aktivnosti koje se svaki dan održavaju u prostorijama Udruge. Ovim putem želim zahvaliti svim našim umjetnicima jer su se odazvali na ovaj kulturni, ali i humanitarni događaj. Želim zahvaliti Gradu Metkoviću i gradonačelniku Daliboru Milanu na financijskoj i tehničkoj potpori. Svim predstavnicima medija koji su oglasili događaj, istaknuli njegovu važnost te tako dali ogroman doprinos u cijeloj našoj priči. I također, želim zahvaliti svima onima koji će kupiti slike, – istaknula je ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinka Mijoč.

Na likovnom susretu sudjeluju dobro poznati umjetnici: akademski slikar Ivan Listeš, akademski slikar Stjepan Ivanišević, akademski slikar / grafičar Jure Kokeza, akademski slikar Hrvoje Marko Peruzović, akademska slikarica Anamarija Obradović, dipl. oecc. Edo Unković, diplomirani konzervator, redovni profesor na UMAS-u Ivo Donelli i profesorica likovne kulture Dubravka Šešelj. Svatko od njih je naslikao i donirao po dvije slike, odnosno skulpture.  Uime njih okupljenima se obratio Ivan Listeš.

– Na ovom Susretu okupilo se nas osam umjetnika iz cijele Hrvatske. Nažalost, zbog epidemioloških razloga Stjepan Ivanišević nije s nama, ali poslao je svoje likovno djelo. Likovni susret je uspješno prošao te je ostao nemali broj likovnih djela iza samih umjetnika koji će se prezentirati na aukciji u prosincu, a sredstva od prodaje su namijenjena Udruzi ‘Otac Ante Gabrić’. Sama svrha ovakvih likovnih susreta je da preko kulture ostvarimo humanitarni cilj i nadamo se da ćemo se uskoro ponovno vidjeti u Metkoviću, – kazao je Listeš.

Okupljenima se obratila i predsjednica Udruge ‘Otac Ante Gabrić’ Vilma Martić.

– Zahvaljujem Ustanovi za kulturu i sport Metković, Gradu Metkoviću, umjetnicima koji su sudjelovali na Umjetničkome susretu te svima onima koji će kupiti slike. Nama će taj automobil služiti za prijevoz naših korisnika te djelatnika i izrazito smo sretni što je ovaj događaj organiziran. Još jednom zahvaljujem svima, – kazala je Martić.

MEĐUNARODNI UMJETNIČKI PROJEKT 'SAN'

Sand Art Neretva Festivala u narednim danima na Ušću Neretve

Objavljeno prije

Međunarodni umjetnički projekt SAN – Sand Art Neretva Festivala, održati će se na području Ušća Neretve u razdoblju od 17. do 23. rujna 2021. godine.

SAN Festival je projekt koji se održava u organizaciji osječke udruge SLAMA – udruge za poticanje umjetničke svijesti u društvu, u suradnji s opuzenskom udrugom St. Valerio (koja stoji iza njihovog najpoznatijeg projekta Zen-Opuzen Festivala).

Također, SAN Festival već prvu godinu svoga postojanja, dobija podršku Ministarstva kulture i medija, TZ grada Ploče i grada Opuzena, Grada Opuzena i Dubrovačko-neretvanske županije, a okuplja umjetnike koji će u tjedan dana stvaranja kreirati program i sadržaj za djecu, mlade i sve zainteresirane.

Tom prigodom, organizirat će se likovne radionice kreiranja prostranih crteža na pijesku, te interatktivne kreativne radionice plesa, plesnog pokreta i fotografije (“photopainting”).

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije