Ostanimo u kontaktu

ODRŽAN 1. MANDARINA POLUMARATON

Sudjelovalo oko 430 natjecatelja iz 9 država, Ante Živković i Nikolina Šustić najbrži /FOTO/

Objavljeno prije

Mandarina polumaraton (12)

Danas se ulicama Metkovića, u organizaciji SU Neretva Run, trčao 1. Mandarina polumaraton (Mandarine Halfmarathon), sudjelovalo je oko 430 natjecatelja iz 9 država, a najbrži je bio Ante Živković (1:14:47).

Za njim je u cilj utrčao Alija Imamović iz BiH (1:17:29), a treći je bio Tomislav Kopač (1:17:43).

Među ženama je najbrža bila Nikolina Šustić (1:21:16), druga je bila Marija Vrajić (1:24:30), a treća je na cilj stigla Amela Trožić.

Rutu dugu 21 kilometar svakako je bilo teško otrčati, što je učinio ukupno 181 natjecatelj.

U sklopu polumaratona održala se i humanitarna utrka duga 5 kilometara Butterfly Race – Utrka za Manuelu na kojoj se natjecalo oko 250 trkača. Obje utrke počele su oko 10 sati u Vidu, dok je cilj bio na rivi kraj Gradskog parka u Metkoviću.

Udruga oboljelih od malignih bolesti Život u vrijeme utrke prikupljala je donacije za Manuelu, a Zaklada Neretvansko srce koja djeluje pri Udruzi osoba s invaliditetom Prijatelj organizirala je humanitarnu prodajnu izložbu slika s likovne kolonije Tragovima Ivana Slamniga. Članovi zaklade i udruge potaknuli su građane i da sudjeluju u izradi malog umjetničkog djela za Manuelu ostavljanjem obojanih otisaka prsta na panou.

Trgovački lanac Tommy, jedan od sponzora utrke za liječenje Manuele donirao je 15 000 kuna na čemu je u ime obitelji zahvalio Manuelin djed.

U organizaciji polumaratona sudjelovalo je oko 150 volontera, a zbog sigurnosti natjecatelja pojedine dionice bile su privremeno zatvorene za promet.

Dio ugođaja s polumaratona možete vidjeti u fotogaleriji, a ukupni poredak na listama ispod.

Ukupni poredak

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije