Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

Obaranje Guinnessa

Maturanti plesali u sklopu Quadrilla dance parade 2013

Objavljeno prije

OLYMPUS DIGITAL CAMERADanas, 17. svibnja, točno u podne posredstvom satelitskog signala kojeg izravno prenosi HOT Bird 3 zasvirala je poznata Straussova “Fladermauss – Quadrille” melodija koja je Mekovske plasače povezala u najveći sinkronizirani ples na svijetu.

U obaranju Guinnessovog rekorda u zajedničkom plesu u kojem je sudjelovalo 55 gradova iz 8 europskih zemalja, Metković se priključio uz najveću četvorku u Hrvatskoj, koju vodi stručno vodstvo plesne škole Calypso, sa 720 mladih plesača iz Metkovića, Opuzena, Vrgorca i Dubrovnika.

Grupno plesanje četvorke za Guinnessa započelo je 2001. godine u Ljubljani (Slovenija), a idejni začetnik projekta je gosp. Tomaž Ambrož i plesna škola Urška. Projekt se ubrzo proširio cijelom Slovenijom, a zatim i susjednim europskim gradovima, tako da je u dvanaest dosadašnjih izdanja ukupno sudjelovalo 242.280 plesača koji su plesali u preko 100 europskih gradova i oborili sedam Guinnessovih rekorda.

Inače Metković uz stručno vodstvo plesne škole Calypso prvi je grad iz Hrvatske koji se priključio “Maturantskoj paradi” već 2005. godine i od tada je neprekidno devet godina dio velikog plesnog pokreta mladih koji završetak svog školovanja proslavljaju na jedinstven i originalan način u zajedništvu svojih vršnjaka diljem Europe.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Dodajte komentar

You must be logged in to post a comment Login

Objavite komentar

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije