Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

U METKOVIĆU NAJVIŠE HRVATSKIH GOSTIJU

Uspješna turistička sezona na području Metkovića i u priobalju

Objavljeno prije

foto-safari-neretva-turizam

Unatoč tomu što ovogodišnja turistička sezona još nije završena, trenutačni podatci o broju dolazaka i o broju noćenja turista na području Metkovića i u priobalju više su nego zadovoljavajući. Do kraja godine oni će biti još i bolji s obzirom na najavljene dolaske turista u berbu mandarina te na foto-safari izlete u Momiće, Vid i Badžulu.

Prema riječima voditeljice ureda TZ Metkovića, Magdalene Medar Ujdur, do konca kolovoza na području Metkovića ostvareno je 4.569 dolazaka i 9.230 turističkih noćenja. To je za 10 posto dolazaka više nego prethodne godine te za 21 posto više noćenja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ako se analizira struktura gostiju, razvidno je da su na prvom mjestu gosti iz Bjelorusije, a slijede ih prema broju dolazaka turisti iz Slovenije, Koreje, Poljske, Srbije, Njemačke, Francuske, Kine i Rusije.

Treba znati da je u odnosu na ukupan broj dolazaka najviše gostiju bilo iz Hrvatske.

GALA HOME 740px

Metković, podsjetimo, raspolaže s ukupno 271 ležajem u četiri hotela, hostelu, te u privatnim sobama i apartmanima.

Povećanom broju dolazaka i noćenja doprinijele su brojne sportske i kulturne manifestacije tijekom godine, poput Maratona lađa, Smotre folklora i manifestacija tijekom Metkovskog ljeta, ali i foto-safari izleti i uplovljavanje riječnih kruzera u Luku Metković.

U priobalju se što se tiče broja dolazaka i noćenja dogodila sezona za pamćenje.

Na području TZ općine Slivno (Klek, Komarna, Duboka i Blace) do 26. rujna ove godine ostvareno je 26.400 dolazaka turista i 211.283 noćenja.

To je za 23 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, a na tom području još boravi oko 100 gostiju.

Gosti su u priobalju ostajali prosječno po osam dana, a većinom se radi o gostima koji na tom dijelu hrvatskoga priobalja ljetuju godinama.

Voditeljica TZ općine Slivno, Dragana Čović istaknula je da je među gostima bilo najviše onih iz  BiH, a potom iz Poljske, Češke, Slovenije, i Mađarske.

Zahvaljujući ‘vrućem’ ljetu bez kišnih padalina, brojnim priredbama, ali i poboljšanoj infrastrukturi i uređenim plažama, porastao je broj turista koji su ove sezone ljetovali u  neretvanskom priobalju. Kako se sve više razvija ruralni turizam, u sljedećoj godini očekuju se još bolji rezultati u turističkom poslovanju.

Pero Jakić/Metkovic NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije