Ostanimo u kontaktu

NERETVA NA NOVOM ISPITU

U Vodicama se kroji sudbina Neretve

Objavljeno prije

Prijatelji nogometa u Metkoviću svakodnevno razgovaraju o izgledima Neretve da u Trećoj nogometnoj ligi osigura opstanak, s obzirom na to da je starosjedilac u tom stupnju natjecanja te da je nekada bila i prvoligaš.

Mnogi misle da je ta misija moguća prije svega zbog sve bolje igre cijele momčadi i upornog rada trenera Borovca.

Jest, Neretva je doživjela na samom startu dva poraza od po 2:1, a onda je u dobroj igri pobijedila s 2:0 momčad Uranie, dok je Opuzenu u Kup natjecanju eleminirala Neretvanca.

Po završetku utakmice Vodice – Neretva u subotu u Vodicama, puno toga bit će jasnije.

Naime, Vodice su pri dnu ljestvice ali imaju osam bodova više od Neretve. Igrale su Vodice u prošlom kolu nedlučeno u Sinju s vodećim Junakom.

U izravnom sudaru s tom momčadi Neretva mora tražiti pobjedu i približiti se na pet bodova zaostatka, a onda u sljedeća dva kola kod kuće u susretima s Junakom i Kamenom pokušati još više umanjiti razliku ili čak preskočiti Vodice.

Momčad Neretve, to je jasno igra pod posebnim pritiskom jer je svaka utakmica kvalifikacijska i odlučujuća. S druge strane Kuran, Sršen, Medić, Ajkunić, Glibo, Raguž i ostali imaju dosta utakmica u nogama,pa i iskustvo igranja pod pritiskom.

U jedno smo sigurni, Neretvini igrači neće se predati ni u Vodicama niti u bilo kojem drugom susretu. Jedino takav pristup jamči vraćanje nade i mogućnost napuštanja posljednjeg mjesta.

Podsjetimo, vodeći je Junak s 35 bodova, drugi Split ima 33 boda, a od županijskih ligaša najbolju poziciju ima Jadran Lp na trećem mjestu s 29 bodova, koliko ima i GOŠK Dubrovnik. Neretvanac je na 12.mjestu s 22 boda, a Zmaj na 15.mjestu s 18 bodova.

U sljedećem kolu sastaju se još: Neretvanac – Primorac (B) i Jadran LP – Hrvace.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije