Ostanimo u kontaktu

OPTIMIZAM PRIJE PUTA

U nastavku prvenstva rukometnih prvoligaša Metković Mehanika gostuje u Buzetu

Objavljeno prije

U subotu se nastavlja prvenstvo rukometnih prvoligaša za muške, a Metković Mehanika gostuje u Buzetu.

U prvom kolu prošle jeseni momčad Buzeta bila je u Metkoviću bolja od domaćina, 22:30.

Trenutačno je na ljestvici vodeći Trogir s 19 bodova, slijedi ga Kozala na drugom mjestu sa 16, a Buzet je na trećem s 13 bodova.

Metković Mehanika nalazi se na šestom mjestu s osvojenih  11 bodova, uz pet pobjeda, jednim neodlučenim ishodom i s pet poraza, te gol razlikom 278-289.

Tijekom priprema momčad trenera Romića odigrala je nekoliko utakmica, s vrlo dobrim rezultatima.

U nastavku prvenstva uz postojeći igrački kadar zaugrat će novi igrači Nikola Džono, Bruno Bošković, Josip Biljubašić i vratar Josip Milas. U redovima Metkovića neće biti iskusnog Ćuže koji još nije sanirao ozljedu.

Prema riječima trenera Romića svi igrači su zdravi i spremni za utakmice. Uz one iskusnije prema potrebi igrati će imlađi igrači koji će dobiti svoju minutažu.

Evo što je o izgledima u Buzetu rekao trener Metković Mehanike:

– Obavili smo dobre pripreme i dobili nekoliko novih igrača. U momčadi postoji sklad odlučnost da u nastavku polučimo što bolje rezultate. U Buzetu ćemo pokušati uzvratiti domaćinu za naš poraz u Metkoviću, a općenito govoreći nadam se pozitivnom ishodu-.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije