Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ONK METKOVIĆ U NEDJELJU IGRA KVALIFIKACIJE ZA 3.HNL JUG

Trener Metkovića, Tomislav Plećaš ‘Radimo, ali uz puno teškoća… sve ovo nije u redu i nema nikakvog smisla’

Objavljeno prije

U nedjelju, 19.lipnja, nogometaši ONK Metković sastaju se u Vranjicu s domaćim Omladincem u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za ulazak u 3.HNL Jug, ma što to značilo s obzirom na brojne promjene koje su uslijedile u svezi rangova natjecanja i statusa pojedinih klubova u Hrvatskoj.

Ne bi bilo ništa neobično to što ONK Metković kao ovogodišnji prvak Prve županijske nogometne lige DNŽ (bio je i lani) ide u kvalifikacije da se ne susreće s trećeplasiranim županijskim ligašem Omladincem iz SDŽ.

Osim toga, prvenstvo je za Metković završilo 15., znači proteklo je više od mjesec dana da bi tek ovoga tjedna Metkovci doznali s  kim i kada igraju, a evo i zašto.

U istom stupnju natjecanja za Splitsko-dalmatinsku županiju pravo na kvalifikacije ostvario je GOŠK Kaštela s 50 bodova, drugi je bio Trogir s 52, a treći Omladinac Vranjic s 50 bodova.

Očekivalo se da će u kvalifikacije za rečeni stupanj natjecanja GOŠK, DOŠK Drniš i ONK Metković, ali se već neko vrijeme „od uha do uha“ proširila vijest kako čelnik Omladinca Mario Jurić, inače i član nekih tijela HNS-a, lobira i nastoji da pošto-poto i njegov klub uđe u kvalifikacije za 3.HNL Jug. Sudeći prema najnovijim odlukama HNS-a u tomu je i uspio pa će u kvalifikacije 4 kluba, a parovi su Omladinac-ONK Metković i DOŠK- GOŠK !

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Uzvrati su planirani za srijedu, 22.lipnja 2022.

HNS je davno planirao statusne promjene u nogometnim natjecanjima, ali se po svoj prilici, nije držao propisanih kriterija. Kasnile su odluke o licenciranju, neki kriteriji nisu propisani a za to vrijeme klubovi su morali održavati „hladne pogone“ odnosno, morali su vježbati a da nisu ni mogli naslutit kad će odigrati utakmice i hoće li ih uopće biti.

Evo izjave trenera ONK Metković, Tomislava Plećaša o događajima i o izgledima njegove momčadi u dva susreta s Vranjičanima.

– Slušajte, ni sam ne znam kako sve ovo objasniti i što nas još čeka. Mjesec dana radimo kao uoči svakog prvenstva, ali uz puno teškoća. Mnogi igrači otišli su na sezonski rad i nisu mogli vježbati. Lakrdija je sve ovo, da veća ne može biti. Pa takve stvari se nigdje ne događaju. Nije važno tko je ostvario i kakav plasman već je bitno tko ima jače veze u HNS-u. Mi smo radili koliko smo mogli, skupit ćemo se nekako, ali ovo nije u redu i nema nikakvog smisla. Pokušat ćemo ponoviti igre iz prvenstva, želimo oploditi dva uzastopna prva mjesta u Županijskoj ligi, ali tko zna kako će se sve to rasplesti, – rezignirano će trener trofejnog amaterskog kluba iz Metkovića.

FINALE ZA 3.HNL JUG

GOŠK Kaštela je po drugi put pobijedio ONK Metković i postao novi član 3.HNL jug

Objavljeno prije

Autor

Arhivska fotografija

GOŠK iz Kaštela od srijede je novi član 3.HNL jug, a nogometaši ONK Metković će i sljedeće sezone natjecati u istom stupnju kao i proteklih godina.

Kaštelani su u srijedu na svom terenu s 4:0 pobijedili Metković, a znamo da su s 4:1 bili bolji od Metkovaca i u nedjelju u Metkoviću u prvoj utakmici finala kvalifikacija.

Iako nema  potrebe ponavljati, ali ćemo ipak ponoviti, ONK Metković je sezonu završio 15.svibnja, a onda se moralo nastaviti vježbati, sve dok se konačno nije doznalo za početak kvalifikacija, koje su na startu u igri s Omladincem bile uspješne. Metković ni u Kaštelima nije bio kompletan, splasnuo je i optimizam nakon poraza u Metkoviću, ali je momčad trenera Plećaša pokazala karakter u svim nastupima tijekom sezone, pa i u kvalifikacijama. Možda će sljedeće sezone Metkovci biti bolje sreće, ali prije toga moraju po treći osvojiti naslov prvaka Županijske (ili kako će se već zvati) lige.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije